...
...

Ympäristöystävällisempi kartonkipakkaus

24.08.2021

Elopak lanseeraa ympäristöystävällisemmän aseptisen Pure-Pak eSense –kartonkipakkauksen. Se on kehitetty käyttämällä tekniikkaa, jonka avulla kartonki säilyttää tuotteen eheyden, turvallisuuden ja käyttöiän ilman alumiinikerrosta, jota käytetään yleisesti aseptisissa pakkauksissa. Alumiinikerroksen poistaminen vähentää kartonkipakkauksen hiilijalanjälkeä 28 % samalla helpottaen pakkauksen kierrätettävyyttä. 

– Alumiini on rajallinen luonnonvara, joten se ei täydenny ajan myötä. Lisäksi alumiinin louhinta ja tuotanto ovat suhteellisen energiaintensiivisiä, ja siten niiden hiilijalanjälki on suurempi verrattuna muihin juomapakkausten materiaaleihin, sanoo Elopakin kestävän kehityksen johtaja Marianne Groven. 

– Nykyään brändit ja kuluttajat etsivät jatkuvasti uusia tapoja vähentää ympäristöjalanjälkeä entisestään toimivuudesta tinkimättä. Olemme innoissamme voidessamme lisätä tämän viimeisimmän innovaation tarjontaamme ja tarjota aseptisen segmentin asiakkaillemme entistä kestävämmän pakkausratkaisun, kommentoi Elopakin markkinointijohtaja Patrick Verhelst.

Related Posts

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä