...
...

WorldStar Student 2021 -voittaja: Bee Loved Honey. Suunnittelija: Courtney Shelley, Durban University of Technology, Etelä-Afrikka

WorldStar Student -voittajat on valittu

28.01.2022

World Packaging Organisationin (WPO) hallinnoiman, pakkausalan opiskelijoille suunnatun WorldStar Student -kilpailun tulokset on julkistettu. Tämänkertaisessa kilpailussa materiaalitehokkuus ja kiertotalous oli huomioitu kilpailutöissä laajasti. Karsintakierroksen läpäisseiden yli 250 kilpailutyön joukossa oli useita pakkauksia, joissa kiertotalousajattelu oli viety vielä askelen verran materiaalinkierrätystäkin pidemmälle.

Voiton eli kultaisen tähden vei eteläafrikkalaisessa Durban University of Technologyssa opiskeleva Courtney Shelley. Sen lisäksi, että Shelleyn suunnittelema ratkaisu tarjoaa suojan ja myyntipakkauksen hunajalle, se sisältää tarvikkeet mehiläisiä houkuttelevan kasvin kasvattamiseen. Näin tuote ilahduttaa paitsi ostajaa myös osaltaan vahvistaa ekosysteemille välttämättömien pörriäisten mahdollisuuksia jatkaa hunajantuotantoa. Bee Loved Honey -pakkaus voitti kultaa myös kisan Marketing Appeal -kategoriassa.

Toisen palkinnon, hopeisen tähden, saavutti Turkin Marmara Universityssä opiskeleva Atahan Gokturk Guner suunnittelemallaan lamppupakkauksella. Idean Guner kertoo saaneensa kananmunakennosta, ja kuituvalospakkauksessa herkästi särkyvä lamppu pysyy suojassa. Tarvittavat tiedot on painettu etikettiin, joka toimii myös pakkauksen sulkijana ja sinettinä.

Pronssitähti puolestaan lähti Yhdysvaltoihin. Joukko California Polytechnic State Universityn opiskelijoita suunnitteli Sweet Pea -istutuspakkauksen, jota voidaan käyttää oppimateriaalina alakouluikäisille lapsille. Avery Johnsonin, Maia Nelsonin, Shahla Proutyn, Adi Saafin, Runar Schmidtin ja Stephanie Tangin kilpailutyössä on mukana tarvikkeet kolmen erilaisen, helppohoitoisen kasvin kasvattamista varten. Palkomainen pakkaus on nopea avata ja sen kolme sisäosaa kuvaavat herneitä. Pakkauksesta saa kasvatusalustan kasveille, ja käytön jälkeen sen voi kierrättää kartonkina.

Palkintoja jaettiin eri kategorioissa

Sweet Pea saavutti myös hopeasijan kilpailun Marketing Appeal -kategoriassa, jossa pronssinen palkinto lähti Jemeniin. University of Science and Technologyn Eslam Naji Salh Alqawsin suunnittelema Valley Flower -hunajapakkaus vetosi tuomaristoon jemeniläistä kulttuuria korostavalla ja ympäristönäkökulman huomioivalla designillaan.

Kilpailussa jaettiin palkinnot myös Sustainability- ja Save Food -kategorioissa. Xanthe Mitchell Australian University of New South Walesista voitti ensin mainitun Flourish-kukkaravinnepakkauksellaan, jossa sekä tuote että pakkaus on valmistettu sokeriruokokuidusta. Suunnitelmassaan Mitchell kertoo tavoitteena olleen perinteisissä ravinnepakkauksissa käytetyn muovin vähentäminen. Sustainability-hopeamitalin sai Mitchellin kanssa samassa yliopistossa opiskeleva Aricia Ho Green Fert -kukkaravinnepakkauksellaan, ja pronssi meni Brasiliaan, palmun lehdestä muotoillun vuokapakkauksen suunnitelleille Mateus de Freitas Vianalle, Ana Clara Argento Nunesille ja Yago Medeirosi de Oliveira Bunimille Universidade Federal Fluminensesta.

Save Food -kategorian voitto meni Libanoniin, Lebanese International Universityn opiskelija Patricia Abdel Khalek Bou Reslanille ja hänen suunnittelemalleen jauhopakkaukselle. Hopeaa sai eteläafrikkalainen Mamothupi Nkosi IPSA Northern Regionista. Hänen suunnittelemansa Viviyena Snap Packin idea on lokerorakenne, jonka ansiosta tuotteista voidaan käyttää vain tarvittava osa niin, että loput säilyvät koskemattomina. Save Food -kategorian pronssimitalin puolestaan saavutti jordanialaisen German Jordanian Universityn opiskelija Leen Homsi yrttien kuljetukseen ja säilytykseen suunnitellulla Fresh Sage Leaves -pakkauksellaan.

Kilpailussa oli Suomesta mukana LAB-ammattikorkeakoulun opiskelijan Marianne Aallon suunnittelema take away -pakkaus, jolle annettiin Certificate of Recognition. Aallosta ja hänen suunnittelemastaan pakkauksesta voit lukea lisää Pakkaus-lehden numerosta 7/2021.

Katso kaikki WorldStar Student -tulokset ja kilpailutyöt osoitteessa http://www.worldstarstudent.org

Related Posts

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä