Wipak on kehittänyt energiaa säästävän uuden kalvon, jota voidaan käsitellä standardikalvoja huomattavasti alhaisemmissa lämpötiloissa.
Uusi WINfresh-tuotesarja on tarkoitettu tuoretuotteiden tyhjiöpakkauksiin, esimerkiksi lihaan, kalaan ja juustoihin. Kalvoja voidaan prosessoida jopa 50 celsiusastetta alhaisemmassa lämpötilassa kuin standardikalvoja. Tämä vähentää huomattavasti energiakustannuksia.
”Kuluttajat ovat entistä ympäristötietoisempia, ja elintarvikkeiden tuottajien on mietittävä esillepanon lisäksi myös pakkauksen kestävän kehityksen mukaisuutta”, kertoo Wipak Groupin myynti- ja markkinointijohtaja Patrick Verhelst.
Uudet kalvot voivat Wipakin mukaan kaksinkertaistaa tuotteen hyllyajan verrattuna suojakaasupakkauksiin. Kalvot ovat hyvin läpinäkyviä ja kirkkaita, mutta pistonkestäviä. Niitä on saatavilla paksuusluokissa 75–150 μm.