...
...

Wipak on Euroopan vihreän ympäristöpääkaupungin Lahden yrityskumppani. Joukko eurooppalaisia kaupunginjohtajia kävi tutustumassa Wipakiin ja siellä tehtyihin ympäristötoimiin.

Wipakille uudet paino- ja laminointikoneet

20.09.2021

Wipak on investoinut kymmenen miljoonaa euroa uusiin Nastolaan sijoitettaviin paino- ja laminointikoneisiin sekä tehtaansa laajentamiseen.

Wipakilla Lahden Nastolassa on vajaan vuoden ajan laajennettu tehdasta. Rakennukseen tulee lisää tuotantotilaa mm. vuoden vaihteessa asennettavalle uudelle painokoneelle. Uusiin tiloihin siirtyvät loppuvuodesta myös Wipakin repro- ja paino-osastojen toimistot.

Uutta ympäristöystävällisempää teknologiaa

Uusilla laminointi- ja painokoneilla yritys lisää valmistuskapasiteettiaan ja päivittää samalla tuotantoteknologiaansa. Hankinnat ovat osa toimia, joilla Wipak pyrkii hiilineutraaliksi vuoteen 2025 mennessä. Rakennusprojektista Wipakilla vastaavan Ilkka Kellokummun mukaan uusi laminointikone on aiempia malleja ekologisempi ja vähäpäästöisempi: – Kone ei liimaa elintarvikepakkauksien kalvoja toisiinsa liuottimien avulla. Kone käyttää entistä vähemmän energiaa koska liuotinta ei tarvitse kuivattaa. Liuotinvapaat koneet ovat nykyisellään jo myös nopeudeltaan samalla viivalla liuottimellisten kanssa.

Wipak Oy on jo aiemmin siirtynyt käyttämään kokonaan vihreää sähköä, ja sen tuotekehitysinnovaatiot perustuvat muoviraaka-aineen vähentämiseen, kierrätettävyyteen sekä biopohjaisiin ja kierrätysraaka-aineisiin. Uutta ympäristöteknologiaa on otettu käyttöön myös kuljetus- ja logistiikkaratkaisuissa.

Wipak on myös Euroopan vihreän Ympäristöpääkaupungin Lahden yrityskumppani.

Related Posts

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä