...
...

Wipakin Nastolan -tehdasta laajennetaan parhaillaan. Tilaa tarvitaan paino- ja laminointikoneille, jotka osaltaan auttavat kehittämään Wipakin tuotevalikoimaa vähemmän ympäristöä kuormittavaksi. Kuva: Wipak

Wipak Euroopan vihreän ympäristöpääkaupungin yrityskumppaniksi

03.12.2020

Suomalaiseen monialakonserni Wihuriin kuuluva Wipak Oy on Lahti, Euroopan ympäristöpääkaupunki -hankkeen yrityskumppani. Hankkeen avulla halutaan löytää ennen kaikkea synergiaa ja rakentaa verkostoja mm. kiertotalouden edistämiseen sekä muovien kiertoa tukemaan.

Lahti on valittu vuoden 2021 Euroopan vihreäksi pääkaupungiksi, ja kaupunki on luvannut nostaa käsitteen tunnettavuuden uudelle tasolle. Suomessa ei ole koskaan aiemmin ollut Euroopan ympäristöpääkaupunkia. Lahden Nastolassa toimiva joustopakkausvalmistaja Wipak on yksi ympäristöpääkaupunkihankkeen yrityskumppaneista.

– Tavoitteenamme on olla maailman vastuullisin joustopakkausyritys. Jaamme myös yhteisen hiilineutraaliuteen tähtäävän tavoitteen Lahden kaupungin kanssa, kuvailee Wipakin toimitusjohtaja Tuija Suur-Hamari.

Sekä Lahden kaupunki että Wipak ovat julkistaneet tavoitteekseen nollata hiilijalanjälkensä vuoteen 2025 mennessä. Pakkauksilla on ympäristön kannalta valtava merkitys, koska ne auttavat minimoimaan mm. ruokahävikkiä.

Wipak Oy käyttää ainoastaan hiilineutraalia energiaa ja pyrkii myös laitekannan uusimisellaan energiatehokkuuden parantamiseen. Parhaillaan Nastolassa laajennetaan tehdasrakennusta, jotta saadaan lisätilaa uusimmille investoinneille, paino- ja laminointikoneille, jotka osaltaan auttavat kehittämään Wipakin tuotevalikoimaa vähemmän ympäristöä kuormittavaksi.

Wipakin uudet tuotekehitysinnovaatiot perustuvat muoviraaka-aineen käytön vähentämiseen, tasalaatuisen ja turvallisen kierrätysmuovin käyttöön siellä missä se on mahdollista, pakkausten kierrätettävyyteen sekä biopohjaisten materiaalien hyödyntämiseen.
– Ympäristökaupunki-hankkeeseen liittyminen oli meille itsestäänselvyys. Kestävä kehitys on meidän kaikkien yhteinen asia. Hankkeen myötä toivomme löytävämme mm. synergiaa ja verkostoja, joiden pohjalta rakentaa uusia kumppanuuksia mm. muovien uudelleen käytön edistämiseksi, summaa Tuija Suur-Hamari.

Related Posts

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä