...
...

Kuva: Walki

Walkin kouluille suunnattu kiertotalouskilpailu ratkennut

27.05.2020

Walki Groupin Circular Classroom -ohjelman tavoitteena on tehdä kiertotalouden perusteet tutuksi mahdollisimman monelle nuorelle. Tänä keväänä järjestetty kiertotaloussanastokilpailu oli osa ohjelmaa. Kilpailun voittajiksi nousivat työparina työskennelleet Jasmine Hammarberg ja Noora Airikkala Otaniemen lukiosta Espoosta.

Kiertotalouteen liittyy paljon erilaisia käsitteitä. Walki Groupin Circular Classroom-ohjelman puitteissa järjestetty kilpailu tuotti useita hienoja kiertotaloussanastoja, joissa pureuduttiin ansiokkaasti erilaisiin kiertotalouden käsitteisiin. Selityksen saivat niin ”resurssitehokkuus” kuin ”teollinen symbioosikin”.

Voittajatyö ja tuomariston perustelut
Kiertotalouskilpailun voittajaksi nousi video, jonka takana ovat Otaniemen lukiossa opiskelevat Jasmine Hammarberg ja Noora Airikkala. Kilpailun tuomaristo arvioi työn toteutukseltaan helposti lähestyttäväksi ja inspiroivaksi. Nuoret selittävät videosanakirjassa termit omin sanoin. Työ toimii hyvänä muistutuksena siitä, että kiertotalous toteutuu tavallisten arkisten valintojen kautta ja haastaa pohtimaan, mitä kukin meistä voi tehdä itse.

Otaniemen lukiosta saapui kilpailuun useampia korkeatasoisia töitä ja kilpailun tuomaristo päätti jakaa myös kunniamaininnan koulun oppilas Saaga Sundströmille, jonka työ oli ansiokas erityisesti sanaston laajuuden vuoksi.

Kilpailun tuomaristoon kuuluivat YK:n alaisen Global Compact Finland -verkoston toimitusjohtaja Lenita Toivakka, Talous ja Nuoret TAT ry:n Päivi Kosunen ja Walki Groupin innovaatiojohtaja Annika Sundell.

Linkki voittajatyöhön

Linkki kunniamaininnan saaneeseen työhön

Related Posts

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä