...
...

Walki ostaa Espanjan johtavan pakkausvalmistajan

03.05.2021

Walki Group on allekirjoittanut lopullisen sopimuksen enemmistöosuuden hankkimisesta Plasbel Plásticos S.A.U:sta. Plasbel on erikoistunut kierrätettyjen ja kompostoituvien pussien sekä elintarviketeollisuudessa ja vähittäiskauppasektorilla käytettävien joustopakkausten valmistukseen. Vuonna 2020 Plasbelin vuotuinen myynti oli noin 80 miljoonaa euroa ja se työllisti 290 henkilöä.

Walkin toiminta-alue Euroopassa laajenee Espanjan Murciassa sijaitsevien Plasbelin huippuluokkaisten 30 000 m2:n tuotantotilojen myötä. Laajaan pakkausratkaisujen tuoteportfolioon kuuluvat kierrätetystä kuluttajamuovista ja kompostoituvista kalvoista valmistetut pakkaukset vähittäiskaupan tarpeisiin sekä lisäksi elintarvikkeiden pakkaamiseen tarkoitetut ratkaisut.

– Yrityskauppa on merkittävä askel Walkille, ja se edistää strategiamme mukaista pakkausmateriaalien kierrätystä ja kompostoituvien materiaalien käyttöä. Plasbelin omistautuneet työntekijät ja korkealaatuiset tuotteet takaavat kasvun tulevaisuudessa, toteaa Walki Groupin toimitusjohtaja Leif Frilund.

Plasbel laajentaa Walkin kestävien pakkausvaihtoehtojen tuoteportfoliota ja sen myötä rakennamme myös yhteistyötä blue chip -suuryrityksistä muodostuvan loppukäyttäjäryhmän kanssa.

– Tämä merkitsee uuden kasvukauden alkua, joka tähtää johtavan asemamme vahvistamiseen Espanjan markkina-alueella ja Plasbelin maantieteellisen toiminta-alueen laajentamiseen. Lisäksi toisiaan täydentävät tutkimus- ja tuotekehitysresurssit edistävät yrityskokonaisuuden kasvua johtavaksi uusio- ja biohajoavien materiaalien valmistajaksi Euroopassa, toteaa Antonio Beltrán, Plasbelin toimitusjohtaja.

Plasbel tukee Walkin kalvomateriaalien ja pussiliiketoiminnan jatkuvaa kasvua, ja siitä tulee osa Consumer Packaging -liiketoiminta-aluetta.

Osapuolet ovat sopineet, että kauppahintaa ja kaupan ehtoja ei julkisteta.

 

 

Related Posts

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä