...
...

Kuva: Orkla

Vitamiinipurkki kierrätysmuovista

07.05.2021

Sana-sol-ravintolisät löytyvät jatkossa uudenlaisesta neliskulmaisesta pakkauksesta, joka on suunniteltu ympäristö huomioiden. Uudet pakkaukset vievät vähemmän tilaa kuljetuksissa, ja itse purkki on valmistettu 48-prosenttisesta rPET-kierrätysmuovista. Purkin kansi ja etiketti ovat biopohjaista muovia.

Pakkausuudistus koskee lähes 20 Sana-sol-tuotetta, ja kierrätysmuovia sisältävät purkit alkavat näkyä päivittäistavarakauppojen ja apteekkien hyllyillä kevään aikana.

Sana-solin pakkausuudistus on osa Orklan vastuullisuusstrategiaa, missä pakkausten kierrätettävyys ja kierrätysmateriaalien käyttö ovat avainasemassa. Tavoitteena on, että 75 prosenttia Orklan kaikista pakkauksista ja puolet muovipakkauksista sisältää kierrätysmateriaalia vuonna 2025.

Orklan Sustainable Life -tutkimuksen mukaan myös kuluttajat toivovat yrityksiltä vastuullisempia pakkauksia. 76 prosenttia suomalaisista kertoi olevansa huolissaan muovipakkausten ympäristövaikutuksista, ja 63 prosenttia kertoi ostavansa mieluummin kierrätysmuovista valmistettuja pakkauksia. 72 prosenttia piti pakkausten kierrätettävyyttä tärkeänä.

– Pakkausuudistuksen taustalla on huoli kertakäyttöisen muovin aiheuttamista ongelmista ympäristölle. Isona pohjoismaisena toimijana haluamme omalta osaltamme helpottaa ilmastoystävällistä kuluttamista ja vastuullisempia valintoja, kertoo Orkla Care Finlandin markkinointijohtaja Marita Hanhineva.

Related Posts

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä