...
...

Kuva: Altia

Viinipullot kierrätysmuovista

20.05.2021

Viime vuonna Altia aloitti projektin, jossa väkevien alkoholijuomien muovipulloissa PET-muovista neljännes korvattiin kierrätys- eli rPET-muovilla. Samalla Altia vähensi muovin käyttöä joissakin pulloissa jopa 10 %. Nyt Altia on lanseerannut viinipullon, jonka PET-raaka-aine perustuu täysin kierrätysmateriaaliin. 

– PET-muovipullojen uudistus on tämän vuoden isoimpia saavutuksiamme viinien hanapakkauksien lisäksi viinien pakkausteknologiassa. Viinipullojen PET-muovi on korvattu sataprosenttisesti kierrätysmateriaalilla, mikä on vaatinut paljon teknistä yhteistyötä toimittajan kanssa, kertoo Altian pakkauskehityspäällikkö Juha Ylisiurua. 

Uusi rPET-viinipullo on 90 % kevyempi kuin perinteinen lasista valmistettu viinipullo. Lasista valmistetun viinipullon hiilijalanjälki on 60 % suurempi kuin PET-muovipullon. Kun PET-pullon raaka-aine vaihtuu kierrätysmateriaaliin, pakkauksen hiilijalanjälki kutistuu entisestään. Tuotteen elinkaariarvioinnin mukaan uusi rPet-viinipullo on hiilijalanjäljeltään lähes 50 % pienempi kuin neitseellisestä raaka-aineesta valmistettu PET-viinipullo. 

– Meidän kierrätysyhteensopivat rPET-viinipullomme muovikorkkeineen ovat tässä mittakaavassa ensimmäiset, jotka tehdään kuluttajien palauttamasta PET-kierrätysraaka-aineesta. Luovumme omien viinibrändiemme osalta neitseellisten muovipullojen käytöstä kesän aikana, Ylisiurua kertoo. 

 

Related Posts

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä