...
...

Verlan tehdasmuseolle 20 000 euron avustus Museovirastolta

01.06.2020

Museovirasto jakoi vuoden 2020 avustukset maailmanperintökohteiden hoitoon. Yksi Suomen maailmanperintökohteista on Verlan tehdasmuseo, jossa on aikoinaan valmistettu pahvia. Museon omistaa ja sen ylläpidosta vastaa UPM.

Suomessa on kuusi Unescon maailmanperintöluetteloon hyväksyttyä kulttuuriperintökohdetta, joille Museovirasto jakaa vuosittain avustusta. Avustuksen tarkoituksena on varmistaa kohteiden säilyminen maailmanperintöstatuksen arvoisina.

Verlan tehdasmuseolle Kouvolaan myönnettiin 20 000 euroa tallirakennuksen perustusten oikaisuun ja katon ja julkisivujen lahojen puuosien korjaamiseen ja maalaamiseen. Pahvitehdas Verlan päärakennuksen on suunnittellut Carl Edward Dippell.

– Maailmanperintökohteissa rakennusten kunnostaminen edellyttää aina erityistä kulttuuri- ja rakennushistoriallista asiantuntemusta ja osaamista. Avustukset kohdennettiin toimenpiteisiin, jotka turvaavat rakennuksen säilymistä sekä hankkeille, joissa painottui runkorakenteiden säilyttävä korjaaminen perinteisin työtavoin”, toteaa intendentti Seija Linnanmäki Museovirastosta.

Verlan tehdasmuseo Kouvolassa on avoinna 2.6.–30.9. tiistaista sunnuntaihin klo 11–16 ja 22.6.-15.8. joka päivä klo 10–18.

Tutustu Verlaan virtuaalisesti

 

Related Posts

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä