...
...

Verkkokoulutus opastaa rakentamisen muovien vastuulliseen käyttöön

13.09.2021

Motiva on tuottanut ympäristöministeriön rahoittamana Rakentamisen muovit -verkkokoulutuksen, joka on suunnattu rakennusalan koko toimitusketjun käyttöön. Moduuleista koostuva maksuton ja kaikille avoin koulutuskokonaisuus sopii muun muassa rakennushankkeiden ja -urakoiden tilaajille ja toteuttajille, tuoteteollisuudelle ja kaupan alalle sekä työmaiden työnjohdolle.

Koulutuskokonaisuus liittyy vapaaehtoisen Rakentamisen muovit green deal -sopimuksen toimeenpanoon, joka allekirjoitettiin viime joulukuussa. Tavoitteena on ensisijaisesti lisätä kalvomuovien erilliskeräystä ja uudelleenkäyttöä sekä kierrätystä. Rakentamisen muovit green deal -sopimuksen taustalla on EU:n direktiivi 2018/852 pakkauksista ja pakkausjätteistä, joka asettaa uudet korkeammat tavoitteet muovipakkausten kierrätysasteelle. Vuonna 2030 kierrätysaste on nostettava 55 prosenttiin. Taustalla on myös jätedirektiivin muutos ja eurooppalaisen teollisuuden alulle paneman Circular Plastic Alliancen oma aloite kierrätetyn muovin käytön lisäämiseksi.

Muovit ovat arvokas materiaalivirta. Rakentamisen muovit green deal -sopimuksen ansiosta erilliskerätty kalvomuovi päätyy nykyistä tehokkaammin kierrätykseen ja kierrätysraaka-aineeksi kalvomuovien tuotantoon sekä palautuu tuotteina takaisin markkinoille. Muovien käytön vastuullisuus kasvaa ja rakentamisen kiertotalous ottaa suuren harppauksen eteenpäin. Samalla vähennetään muovien tuotannon ja polttamisen päästöjä.

Related Posts

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä