...
...

Johtaja Marleena Tanhuanpään mukaan suomalainen ruoka on vahvuuksilla maustettu. Kuva: ETL.

Vastuullisuus pääteemana Elintarvikepäivillä

22.03.2019

Tänä vuonna Elintarvikepäivän teemana on vastuullisuus. Ilmiö on laaja ja sitä lähestytään useista vinkkeleistä, kertoo johtaja Marleena Tanhuanpää Elintarviketeollisuusliitosta.

”Suomalainen ruoka on vahvuuksilla maustettu. Näitä vahvuuksia ovat muun muassa eläinten hyvinvointi, antibioottien vähäinen käyttö, eläin- ja kasvitautien hyvä tilanne. Ne kaikki kertovat osaltaan vastuullisesta ruuantuotannosta”, Tanhuanpää sanoo.

Vastuullisuus on Tanhuanpään mukaan yhteistyötä. Elintarvikepäivän 2019 näytteilleasettajat edustavat palveluja, osaamista ja työkaluja, joilla vastuullisuutta voidaan toteuttaa. Näytteilleasettajia on jo lähes 30, ja edustettuina ovat muun muassa analytiikka-, diagnostiikka- ja laboratoriopalvelut, tutkimus- ja tuotekehityspalvelut, laskenta- ja ohjelmistopalvelut, logistiset ratkaisut, pakkausratkaisut, vientipalvelut ja ammattilehdet.

Myös päivien ohjelmat valottavat laajasti vastuullisuuden eri puolia. Uudessa ”Työkaluja vastuullisuuden toteuttamiseen” -rinnakkaisohjelmassa vastuullisuuden keinoihin pureutuvat puheenvuorot kuullaan Luonnonvarakeskuksen erikoistutkija Juha-Matti Katajajuurelta, Envictepoliksen johtavalta asiantuntijalta Kati Oikariselta, Marvaco Oy:n Solution Manager Heidi Valkamolta sekä Kuudennen Insight specialist Saara Järviseltä. Ohjelmatarjonta kasvoi tämän lisäyksen myötä kuuteen rinnakkaisohjelmaan.

Elintarvikepäivä järjestetään tiistaina 7.5.2019 Finlandia-talolla Helsingissä.

Related Posts

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä