...
...

Yhtenä ensimmäisistä suurista paahtimoista maailmassa Paulig käyttää vain vastuulliseksi varmennetuista lähteistä hankittua kahvia. kertoo johtaja Katariina Aho. Kuva: Paulig.

Vastuullisuudesta tuli myyntivaltti kahvissa

01.03.2019

Suomen johtavat kahvinvalmistajat Paulig ja Meira nostavat vastuullisuutta esiin kahvin valmistuksessa ja markkinoinnissa. Yhä suurempi osa kahvista tehdään sertifioiduista pavuista.

Sertifioitujen kahvien markkinaosuus kasvoi Suomessa viime vuonna huimat 40 %, ja nyt vastuulliseksi sertifioitua kahvia on Meiran mukaan jo 23 % kaikesta vähittäiskaupassa myydystä kahvista.

Paulig teki vuonna 2014 lupauksen, että vuoden 2018 loppuun mennessä kaikki yhtiön käyttämät kahvipavut hankitaan vain vastuulliseksi varmennetuista lähteistä. Lupaus on lunastettu, ja yhtenä ensimmäisistä suurista paahtimoista maailmassa Paulig on tänä päivänä hankintaperiaatteellaan edelläkävijä kahvialalla.

”Maailmaa ei muuteta hetkessä eikä yksin. Vastuullisuuden varmentaminen on edellyttänyt vuoropuhelua ja yhteistyötä. Kun teimme vuonna 2014 lupauksen, että kaikki kahvimme hankitaan vastuulliseksi varmennetuista lähteistä, oli tilanne se, että kaikkea Pauligin käyttämää korkealaatuista kahvia ei ollut saatavilla vastuulliseksi varmennettuna”, kertoo Pauligin toimitusketjusta vastaava johtaja Katariina Aho.

”Olemme viiden vuoden aikana yhdessä kumppaneidemme kanssa lisänneet valikoimiimme sertifioituja kahveja sekä kehittäneet toimitusketjuja, perustaneet uusia kumppanuushankkeita alkuperämaissa ja varmentaneet raakakahvin hankintalähteitä. Näytämme teoillamme suuntaa koko kahvialalle. Yhtenä ensimmäisistä suurista paahtimoista maailmassa käytämme vain vastuulliseksi varmennetuista lähteistä hankittua kahvia”, Aho sanoo.

Paulig käyttää tuotteissaan vain Reilu Kauppa ja Luomu tai UTZ-vastuullisuussertifioitua kahvia sekä vastuulliseksi varmennetuista kumppanuushankkeista ostettua kahvia. Paulig on vuosien varrella auttanut kumppanuushankkeidensa kautta yli 100 000 kahvinviljelijää. Paulig valmistaa vuosittain yli 100 miljoonaa kahvipakettia.

Meiralle kolme vastuullista kahviuutuutta

Myös Meira on edennyt pitkälle vastuullisuuden toteuttamisessa. Viime vuoden loppuun mennessä jo neljännes Vallilan paahtimolle hankitusta raaka-kahvista oli vastuulliseksi varmennettua, ja tänä vuonna osuus on vähintään 40 %.

”Teemme kovasti työtä sen eteen, että kaikki kahvimme ovat viimeistään vuoteen 2022 mennessä kolmannen osapuolen vastuulliseksi varmentamia. Tämä tarkoittaa, että tuotteessa raakakahvi on joko UTZ-, Reilun kaupan tai Rainforest Allience – sertifioitua tai näiden sekoitutusta”, Meiran markkinointipäällikkö Heidi Päiväniemi kertoo.

Meiran Kulta Katriina -tuoteperhe kasvaa kevään kuluessa kolmella uutuudella, joilla kaikilla on vastuullisuudesta kertova sertifikaatti. Rainforest Alliance -sertifioitu Kulta Katriina Erikoissekoitus Keskipaahto, Reilun kaupan Kulta Katriina Reilu Papu sekä UTZ-merkinnän saanut Kulta Katriina Tummempi Tumma kasvattavat Meiran vastuullisten kahvien joukkoa entisestään.

 

Related Posts

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä