...
...

Valion litran ja 1,75 litran maidot eli rasvaton maito, ykkösmaito, kevytmaito ja täysmaito, ovat pian vapaan lehmän maitoa. Kuva: Valio.

Valio tuo kauppoihin vapaan lehmän maidon

16.09.2019

Valion tutut maidot ovat jatkossa vapaan lehmän maitoa, eli ne tulevat valiolaisilta pihattotiloilta eri puolilta Suomea. Syyskuun puolivälistä alkaen Valion litran ja 1,75 litran maidot eli rasvaton maito, ykkösmaito, kevytmaito ja täysmaito, ovat vapaan lehmän maitoa.

Maidot ovat Valion kuluttajatuotteiden suurin ryhmä, ja siksi ne ovat merkittävä lisäys vastuullisemmin tuotettujen maitojen valikoimassa koko maitomarkkinalla.

Juustoportti toi markkinoille vapaan lehmän maidon tuotteet vuonna 2015. Nyt ne ovat yrityksen mukaan myös hiilineutraaleja eli niiden hiilijalanjälki korvataan.

Vapaan lehmän maito tulee Valion pihattotiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, syödä ja levätä vapaasti omaan tahtiinsa. Vapaan lehmän maitoa tuottavia tiloja on eri puolilla Suomea. Vapaan lehmän maito on homogenoitu ja pastöroitu normaaliin tapaan ja maistuu tavalliselta raikkaalta maidolta. Se pakataan Valion Riihimäen, Jyväskylän ja Oulun meijereissä.

”Haluamme tuoda vapaan lehmän maidot jokaisen ulottuville. Siksi Valion tutut maidot ovat jatkossa vapaan lehmän maitoa. Tavalliset maidot muodostavat suurimman kuluttajatuoteryhmän, joten suomalaisen maitohyllyn tarjonta harppaa nyt merkittävästi vastuullisempaan suuntaan”, kertoo kehityspäällikkö Mira Appelqvist Valiolta.

Related Posts

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä