...
...

Valion Mifu-suikaleiden ja Mifu-jauhispakkauksen muovista yli 50 prosenttia on kierrätettyä. Kuva: Valio.

Valio toi kierrätysmuovin ruokapakkauksiin

01.10.2019

Valio alkaa hyödyntää ensimmäisten elintarvikeyritysten joukossa kierrätysmuovia. Valion herkuttelujuustojen uusien pakkauksien materiaalista vähintään 90 prosenttia on kierrätysmuovia. Mifu-suikaleiden ja Mifu-jauhispakkauksen muovista yli 50 prosenttia on kierrätettyä. Kierrätysmuovin käyttöä on tarkoitus lisätä jatkossa.

Valio on tehnyt vuosien ajan töitä muovin määrän vähentämiseksi ja pakkausmateriaalien kehittämiseksi. Kierrätysmuovia voidaan käyttää nykyään myös ruokapakkauksissa.

”Muoviteollisuuden ilmastopäästöt pienenevät noin 40–60 prosenttia verrattuna tilanteeseen, jossa muovi tehdään alusta alkaen fossiilisesta öljystä. Tavoitteemme on, että vuoden 2020 aikana kaikki Valion Suomessa myytävät juustoviipalepakkaukset on valmistettu vähintään 50-prosenttisesti kierrätetystä muovista. Jatkossa karkeasti 10 prosenttia kaikesta käyttämästämme pakkausmuovista on kierrätettyä. Sillä on iso merkitys ympäristön kannalta”, pakkauskehityspäällikkö Juhana Pilkama kertoo.

Vuonna 2019 Valio luopuu myös kokonaan läpivärjätystä mustasta muovista Suomessa. Nykyiset kierrätyslaitteet eivät tunnista mustaa väriä, eivätkä mustat muovipakkaukset päädy siksi kierrätykseen.

Related Posts

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä