...
...

Rahkapurkkien kestokannet on tehty biokomposiittimateriaalista. Kuva: Valio.

Valio ja Stora Enso testaavat biokomposiittikansia

14.01.2020

Valio ja Stora Enso jakavat 10 000 puukuitupohjaisesta biokomposiitista valmistettua kestokantta ja kannustavat samalla kuluttajia vähentämään ruokajätettä. Kestokansien avulla testataan puusta valmistettua biokomposiittia elintarvikepakkauksissa. Kansia jaetaan Valion myyntiesittelypisteillä alkuvuoden aikana.

”Tämän pilottihankkeen avulla kannustamme ihmisiä pieniin konkreettisiin tekoihin, joilla voidaan vähentää ruokahävikkiä. Kannella on helppo suojata purkissa oleva käyttämättä jäänyt rahka, kermaviili tai muu tuote”, sanoo Jussi-Pekka Lumme, Valion pakkauskehityspäällikkö.

Valio ja Stora Enso testaavat samalla, miten biokomposiitti toimii elintarvikepakkaukseen yhdistettynä. Kannet ovat kestävää ja pestävää, hygieenistä DuraSense by Stora Enso -biokomposiittimateriaalia. Materiaali on yhdistelmä puukuituja ja polymeerejä. Biokomposiitin avulla voidaan jopa puolittaa muovin osuus erilaisissa tuotteissa, ja näin vähentää sekä hiilijalanjälkeä että fossiilisten raaka-aineiden käyttöä.

”Vuonna 2018 vaihdoimme kaikki 250 miljoonaa harjakattoista maito-, jugurtti-, kerma- ja piimäpakkausta täysin kasvipohjaisiksi. Pakkaukset ovat osa laajaa kokonaisuutta, jolla tähtäämme maidon hiilijalanjäljen nollaamiseen vuonna 2035. Mietimme jatkuvasti, mitä uusia pakkausinnovaatioita voisimme testata ja ottaa käyttöön, Jussi-Pekka Lumme jatkaa.

Related Posts

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä