...
...

Kuva: Finncont

Uusi syväsäiliö jakeiden lajitteluun

21.04.2021

Kiertotalouden asiantuntijana Finncont osallistuu uudistuvan jätelain kierrätystavoitteiden saavuttamiseen ja tuo markkinoille uuden tuotteen, Blok2-syväsäiliön. Tuoteinnovaatio on Finncontin oman Design Studion kehittämä ja täysin suomalainen.

Blok2 on moderni maan alle asennettava kierrätysjärjestelmä. Se koostuu moduuleista ja voidaan siten helposti muunnella sopivaksi jokaiseen käyttökohteeseen. Blok2-säiliössä yksi moduuli voidaan jakaa jopa kuudelle eri jakeelle, mikä mahdollistaa usean jätelajin keräämisen ennätyksellisen pienessä tilassa.

Valtioneuvosto on hyväksynyt hallituksen esityksen jätelain muuttamisesta. Jätelain uudistus tukee kiertotaloutta, sillä jätteiden keräystä ja lajittelua omina jätelajeinaan kasvatetaan. Tavoite on lisätä kierrätysastetta jopa puolella nykytilanteesta seuraavan 15 vuoden aikana. Tämä tarkoittaa, että yhdyskuntajätteestä 65 % tulee ohjautua kierrätykseen.

– Jätelain uudistuksen mukanaan tuomat kierrätystavoitteet ovat inspiroivia ja niihin meidän jokaisen tulisi pyrkiä tulevien sukupolvien paremman elämänlaadun takaamiseksi. Blok2 on malliesimerkki siitä, että Finncontin sydämen asia on kiertotalouden edistäminen ja puhtaamman tulevaisuuden takaaminen lapsillemme, sanoo Finncont Group Oy:n toimitusjohtaja Jyri Partanen.

Related Posts

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä