...
...

Maa- ja metsätalousministeri Antti Kurvinen ja Suomen Metsäsäätiön toimitusjohtaja Martta Fredrikson avasivat Uusi puu 2023 -kilpailun eduskunnassa 26.10.2022 järjestetyssä näyttelyssä. Kuva: Vilma Issakainen / Suomen Metsäyhdistys ry

Uusi puu 2023 -kilpailun ilmoittautuminen on auki 15.1.2023 asti

04.01.2023

Uusi puu 2023 -kilpailu tuo puupohjaisen biotalouden uudet innovaatiot tutuiksi ja etsii uusia ratkaisuja globaaleihin haasteisiin. Kilpailussa painotetaan puun innovatiivista käyttöä ja siihen voi ilmoittautua 15.1.2023 asti.

Kilpailu avattiin 26.10.2022 eduskunnassa järjestetyn Uusi puu -näyttelyn yhteydessä, jossa vieraili päivän aikana lähes 150 kansanedustajaa ja avustajaa. Vuoden 2023 Uusi puu -kilpailun avasi maa- ja metsätalousministeri Antti Kurvinen.

Viidettä kertaa järjestettävässä Uusi puu -kilpailussa etsitään innovatiivisia puupohjaisia ratkaisuja tiedostavan kuluttamisen, resurssiniukkuuden, kaupungistumisen, väestörakenteen muutosten ja digitalisoitumisen haasteisiin. Kilpailussa kilpailevat konkreettiset puupohjaiset tuotteet ja ratkaisut, eivät ihmiset tai yritykset. Kilpailuun voivat ilmoittaa ratkaisun esimerkiksi henkilö, yritys tai henkilöistä tai yrityksistä koostuva tiimi.

– Ratkaisut voivat olla olemassa olevia tuotteita, menetelmiä tai prosesseja, jotka ovat joko markkinoilla tai kaupallisesti toteutettavissa, kertoo Uusi puu -hankkeen projektipäällikkö Virpi Korhonen.

Vuonna 2021 kilpailun voitti UPM Biomedicalsin nanoselluloosasta valmistettu FibDex-haavasidos, joka nopeuttaa haavan paranemista ja vähentää potilaan kokemaa kipua. Vuoden 2018 kilpailussa kärkisijan saavutti puupohjainen Woodly-muovi.

Uusi puu -kilpailun kymmenhenkinen tuomaristo koostuu kansanedustajista sekä metsäbiotalouden vaikuttajista ja asiantuntijoista Aalto-yliopistosta, LUT-yliopistosta, Metsäteollisuus ry:stä, Suomen Metsäsäätiöstä ja VTT:ltä. Tuomaristo arvioi ratkaisujen yhteiskunnallista merkitystä sekä kykyä vastata globaaleihin haasteisiin ja edistää kestävän kehityksen tavoitteita.

Kilpailun säännöt ja ilmoittautumislomake on julkaistu osoitteessa www.uusipuu.fi/kilpailu. Kilpailuehdotusten jättöaika on 26.10.2022–15.1.2023. Tuomaristo valitsee kaksivaiheisen kilpailun finalistit helmikuussa. Kaikki kilpailuehdokkaat esitellään maaliskuun aikana Uusi puun somekanavissa ja yleisö voi äänestää omaa suosikkiaan. Tuomariston ja yleisön valitsemat voittajat julkistetaan 20.4.2023 järjestettävässä Puujalostusinsinöörit ry:n kevätseminaarissa Kalastajatorpalla.

Related Posts

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä