...
...

Kuva: DS Smith

Uusi mittari arvioimaan ympäristövaikutuksia

04.05.2021

DS Smith julkaisee uuden pakkausalalle merkittävän työkalun nimeltään Circular Design Metrics. Se tarjoaa uudenlaista tietoa siitä, miten yritysten tekemät pakkausvalinnat voivat vähentää ympäristövaikutuksia ja miten pakkauksia käyttävät yritykset voivat valita paremmin kiertotalouteen soveltuvan pakkauksen.

Circular Design Metricsin avulla voidaan verrata pakkaussuunnittelun vaikutusta eri mittareilla, kuten kierrätettävyys, materiaalin uusiutuvuus ja toimitusketjun optimointi, tarkasteltuina. Työkalu on ensimmäinen laatuaan ja tarkoitettu sellaisten yritysten avuksi, jotka haluavat parantaa pakkaustensa ympäristövaikutusta. Mittareihin kuuluu kahdeksan eri indikaattoria, jotka kertovat selkeää tietoa kiertotalouden mukaisuudesta ja auttavat tunnistamaan kehityskohteita. Indikaattorit ovat toimitusketjun optimointi, kierrätettävyys, maapallon huomioiminen, hiilijalanjälki, uusiutuvien materiaalien lähde, kierrätetyn materiaalin osuus, materiaalin hyödyntäminen sekä suunnittelu uudelleenkäyttöä varten.

DS Smith julkaisi yhdessä Ellen MacArthur -säätiön kanssa kiertotalouden mukaisen suunnittelun periaatteet vuonna 2020. Periaatteet on luotu auttamaan yrityksiä huomioimaan jätteiden ja saasteiden vähentämistä suunnittelun avulla, pitämään materiaalit kierrossa ja uudistamaan luonnonmukaisia toimintoja. Nyt, vuotta myöhemmin, DS Smith on kouluttanut kaikki sen 700 suunnittelijaa toimimaan kiertotalouden mukaisten suunnittelun periaatteiden mukaisesti pakkaussuunnittelussa. Uuden Circular Design Metricsin myötä jokaisen suunnittelutyön vaikuttavuutta on mahdollista mitata ja siten auttaa pakkauksia käyttäviä yrityksiä kiertotalouden mukaisiin pakkausratkaisuihin.

Related Posts

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä