...
...

Kuva: Sinituote

Uusi lajitteluastia helpottaa kierrätystä

11.02.2021

Sinituote tuo helmikuussa kauppoihin Suomessa valmistetun modulaarisen kierrätysastian, joka ratkaisee lajiteltavien jätteiden säilytyksen kodeissa ja kuljetuksen kierrätyspisteelle.

IRO Research:in tekemän tutkimuksen mukaan ongelmana on se, että kodeissa ei ole kierrätykseen meneville pakkauksille riittävästi säilytystilaa ja lajiteltavia materiaaleja on paljon. Sekajätteeseen päätyy edelleen merkittäviä määriä kierrätykseen kelpaavaa jätettä, joka olisi lajiteltavissa jätelajeittain jo asunnoissa. Kesällä voimaan tuleva uusi jätelaki tekee muovinkeräyksestä pakollista kaikissa kiinteistöissä ja taloyhtiöissä, joissa on vähintään viisi huoneistoa.

Kuva: Sinituote

– Halusimme tuoda pieneenkin keittiöön toimivan kokonaisratkaisun, joka tukee keittiön ja koko kodin toiminnallisuutta. Uusi kierrätysastia on suunniteltu erityisesti muovipakkausten, kartongin, paperin, palautuspullojen, lasin ja metallin lajitteluun, ja helpottaa lajittelua kodeissa, joiden suunnittelussa ei ole otettu huomioon nykyisiä materiaalinkeräysvaatimuksia, tuotepäällikkö Hanna Nokikuru Sinituotteelta kertoo.

Kierrätysastia on suunniteltu Suomessa ja siinä on otettu huomioon suomalaisten kotien tarpeet. Modulaarisista kierrätysastioista voi rakentaa mieleisensä yhdistelmän, jota on mahdollista täydentää tulevaisuudessa lisäämällä kierrätysastioiden määrää. Kierrätysastia sopii mittojen puolesta standardikokoisiin kaappeihin ja kaksi astiaa mahtuu päällekkäin useimpien keittiötasojen alle.

– Hyvä lajittelu vähentää sekajätteen määrän jopa viidesosaan. Jätteiden lajittelu on helppo keino edistää kiertotaloutta ja hillitä ilmastonmuutosta. Taloyhtiöt ja kotitaloudet myös säästävät jätehuollon kustannuksissa, kun kalliin sekajätteen määrä pienenee, Nokikuru toteaa.

IRO Research:in tekemään tutkimukseen vastasi tammikuussa 2019 tuhat suomalaista.

Related Posts

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä