...
...

Uusi kierrätystekniikka PET-muoville

18.08.2021

Nestlé on julkistanut prototyypit Perrier -vesipulloilleen, jotka perustuvat uudenlaiseen kierrätystekniikkaan. 

Kierrätystekniikassa hyödynnetään luonnossa esiintyvien mikro-organismien entsyymejä, joiden avulla PET-muovi voidaan hajottaa ja näin muuttaa takaisin uudenveroiseksi muoviksi. Tämä mahdollistaa kierrätetyn PET-muovin valmistamisen mistä tahansa PET:stä väristä tai rakenteesta huolimatta.  

Tätä uutta tekniikkaa hyödyntäen Nestlén Vittelin tutkimus- ja kehityskeskuksen asiantuntijat valmistivat ensimmäiset Perrier 50cl prototyyppipullot, jotka on valmistettu värillisistä kierrätetyistä PET -materiaaleista. Pullot kestävät hiilihapotetun veden paineen ja ne on testattu turvallisuuden ja laadun osalta. Niissä on myös Perrier -pullon ikoninen muotoilu ja vihreä väri. 

Vaikka markkinoilla on jo kierrätettyjä PET -pulloja, tämä uusi teollisesti kehitetty tekniikka auttaa lisäämään kierrätettävän PET -muovin määrää. 

– On erittäin jännittävää nähdä, että 100% värillisistä kierrätetyistä PET-materiaaleista valmistettujen prototyyppipullojen laatu on käytännössä identtinen kirkkaasta neitsyt PET: stä valmistettujen pullojen kanssa. Kun saavutamme teollisen mittakaavan, tämän entsymaattisen kierrätystekniikan avulla voimme tuottaa korkealaatuisia rPET-pulloja ja auttaa Nestléä vähentämään muovien käyttöä edelleen, sanoo Jean-Francois Briois, Nestlé Watersin globaalin tutkimus- ja kehitystyön pakkausmateriaalitieteen ja ympäristön kestävyyden johtaja. 

Related Posts

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä