Suomalainen ympäristöhuoltoalan yhtiö Remeo toteuttaa uuden kierrätyslaitoksen Vantaalle. Uusinta teknologiaa edustava laitos otetaan käyttöön loppuvuodesta 2021. Havainnekuva: Remeo.

Uusi kierrätyslaitos teollisuuden ja kaupan tarpeisiin

14.09.2020

Ympäristöhuoltoalan yritys Remeo Oy toteuttaa Vantaalle kierrätyslaitoksen, joka mahdollistaa kierrätysasteen nostamisen ja käytännössä lopettaa tarpeen viedä rakennusjätettä ulkomaille. Rakennus- ja muun teollisuuden sekä kaupan jätemateriaaleille suunniteltu laitos pystyy valmistuessaan käsittelemään yli 30 prosenttia pääkaupunkiseudun jätteiden kierrätystarpeesta.

Lainsäädännössä asetettuihin kierrätystavoitteisiin on kirjattu, että rakennusjätteestä täytyy kierrättää materiaalina uusiokäyttöön 70 prosenttia energiaksi polttamisen sijaan. Remeo Oy:n arvion mukaan tästä tavoitteesta on saavutettu vasta noin puolet.

– Vantaalle rakenteilla oleva kierrätyslaitos on yrityksemme historian suurin hanke, ja sillä pyrimme asemoitumaan entistä vankemmin suomalaisen kiertotalouden edelläkävijäksi. Kiertotalous vaatii puheiden sijasta tekoja ja tästä syystä emme ole jääneet odottamaan mahdollisia yhteiskunnan tukijärjestelmiä, vaan olemme rohkeasti lähteneet investoimaan tähän asiakkaillemme ja koko yhteiskunnalle merkittävään hankkeeseen. Me uskomme ekonomian ja ekologian kulkevan käsi kädessä, sanoo Remeo Oy:n toimitusjohtaja Johan Mild.

Uusi laitos tuo mekaanisen materiaalinkäsittelyn tilalle uutta oppivaa teknologiaa, jonka ansiosta käsiteltävästä materiaalista voidaan hyödyntää merkittävästi nykyistä suurempi osa. Päätavoitteena on pääkaupunkiseudulla syntyvien jätemateriaalien kierrätysasteen aito kasvattaminen ja materiaalikierto.

Kierrätyslaitoksen rakentaminen aloitettiin toukokuussa 2020, ja sen toiminnan on määrä käynnistyä loppuvuodesta 2021. Laitoksen tuleva vuotuinen kierrätyskapasiteetti on 120 000 tonnia rakennusjätettä ja 60 000 tonnia kaupan ja teollisuuden tuottamaa energiajaetta. Näistä jätejakeista merkittävä osa käsitellään tällä hetkellä pääkaupunkiseudun ulkopuolella tai Virossa.

Related Posts

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä