...
...

Erisan Pro-käsidesi (Kuva: Kiilto)

Uusi Erisan-pakkaus kierrätysmuovista

12.10.2022

Kiillon sairaaloissa käytettävän Erisan Pro -tuotesarjan pakkaukset ovat uudistuneet. Erisan Pro Käsidesi, Erisan Pro Etasept ja Erisan Pro Soap 500 ml ovat jatkossa pulloissa, jotka on valmistettu kierrätetystä PET-muovista. ja soveltuvat myös uudelleen kierrätettäviksi. Väriltään kierrätyspullo on neitseellisestä muovista valmistettuun pakkaukseen verrattuna hieman harmaampi ja se sopii myös edelleen kierrätettäväksi. Samalla kaikki Erisan Pro -sarjan tuotteet ovat saaneet uuden pakkausdesignin.

Hygieniatuotteisiin sopivan kierrätysmuovin löytäminen vaati tarkkuutta. Mikä tahansa kierrätetty muovi ei sovellu iholla käytettäviin tuotteisiin, vaan muovin on täytettävä tarkat puhtauskriteerit. Lisäksi raaka-ainetta on oltava saatavilla riittävästi. Käytännössä puhdas kierrätysmuovi on peräisin virvoitusjuomapulloista. Materiaalin soveltuvuutta testattiin huolellisesti ennen valintaa, koska eri muovit käyttäytyvät eri tavoin tuotannossa.

Myös tuotteen koostumukseen on tehty muutoksia. Erisan Pro -käsidesin sisältämä etanoli on muutettu kasvipohjaiseksi bioetanoliksi ja bioetanoliin siirrytään myös kaikissa muissa Kiillon etanolipohjaisissa hygieniatuotteissa. Kierrätysmuovin ja bioetanolin käyttöön siirtyminen ovat askeleita kohti Kiillon ympäristötavoitteita. Yritys on muun muassa sitoutunut vähentämään fossiilisten ja neitseellisten pakkausten käyttöä joka vuosi. Lisäksi tavoitteena on auttaa Kiillon asiakkaita lajittelemaan pakkauksia tehokkaammin kierrätykseen, lisätä kierrätysmateriaalin määrää pakkauksissa sekä lisätä asiakkaiden ympäristötietoisuutta.

Osana vihreitä materiaalivalintoja Kiilto on sitoutunut tuplaamaan kierrätysperäiset ja uusiutuvat raaka-aineet kemian tehtaillaan vuoteen 2025 mennessä verrattuna vuoden 2018 tasoon. Määrätietoisilla ja kunnianhimoisilla toimilla pyritään oman toiminnan parantamisen lisäksi helpottamaan asiakkaiden ympäristövalintoja laadusta tinkimättä.

 

Related Posts

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä