...
...

Uusi biopohjainen suojapinnoite kehitteillä

08.04.2021

Kotimainen maalivalmistaja Teknos kehittää elintarvikepakkauksiin uudenlaista biopohjaista suojapinnoitetta yhteistyössä suomalaisen biomateriaaliyritys Brightplussan kanssa. Yhteistyön tavoitteena on kehittää biopohjaisia ja biohajoavia ratkaisuja, joilla voidaan korvata fossiilipohjaisia muovikalvoja sekä lisätä elintarvikepakkausten ympäristöystävällisyyttä.

– Korvaamalla muovikalvo tällä uudella biopohjaisella pinnoitteella voimme parantaa elintarvikepakkausten ympäristöystävällisyyttä ja vähentää niistä syntyvän jätteen määrää. Ratkaisu voi myös mahdollistaa kuitumateriaalien laajempaa käyttöä ruokapakkauksissa, kertoo Teknoksen Group Commercial Manager Tuomas Aspiala.

Teknoksen ja Brightplussan yhteistyössä käynnistyy nyt toinen vaihe. Ensimmäisessä vaiheessa kehitettiin biopohjainen materiaali, ja nyt ratkaisua ryhdytään pilotoimaan.

– Olemme tehneet kehitystyötä noin vuoden ajan, ja on hienoa päästä yhteistyössä seuraavaan vaiheeseen. Toisessa vaiheessa tarkoituksenamme on kehittää materiaalin toiminnallisuutta. Lisäksi otamme valtavia askelia materiaalin skaalaamisessa ja pilotoimisessa. Tämän vuoden aikana tavoitteena on varmistaa raaka-aineen kaupallinen saatavuus teollista tuotantoa varten, kertoo Jarkko Leivo, Brightplus Oy:n teknologiajohtaja.

Teknos ja Brightplus ovat molemmat kestävään kehitykseen ja innovointiin sitoutuneita yrityksiä. Vastuullisuusohjelmansa mukaisesti Teknos pyrkii tuomaan markkinoille ratkaisuja, joilla voidaan vastata ympäristö- ja muihin yhteiskunnallisiin haasteisiin. Maaliteollisuuden ratkaisujen hyödyntäminen pakkausteollisuudessa on globaalissa mittakaavassa uutta.

– Meillä on laaja kokemus erilaisista raaka-aineista, pintamateriaaleista ja pinnoitustavoista. Onkin luonnollista, että hyödynnämme tätä vahvaa osaamistamme meille uuden alan sovelluksissa, Aspiala kiteyttää.

Elintarviketeollisuuden pakkausratkaisujen kehittäminen on osa Teknoksen innovaatiotoimintaa. Innovaatiot ovat Teknoksen kasvustrategian yksi painopiste ja yrityksen tavoitteena on olla maaliteollisuuden innovatiivisin kumppani vuonna 2025.

Related Posts

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä