...
...

Uudelleenkäytettäviä pizzalaatikoita testataan

23.09.2022

Kotipizza käynnistää syksyn 2022 aikana yhteistyössä suomalaisen kiertotalouden startup-yritys Kamupakin kanssa kokeilun, jossa testataan uudelleenkäytettäviä pizzalaatikoita. Pian alkava kokeilu on askel kohti pakkausjätteen määrän vähentämistä, todetaan Kotipizzan tiedotteessa.

Kotipizza käynnistää syksyn 2022 aikana yhteistyössä suomalaisen kiertotalouden startup-yritys Kamupakin kanssa kokeilun, jossa asiakkaat voivat testata uudelleenkäytettäviä pizzalaatikoita noutaessaan pizzansa valitusta Kotipizza-ravintolasta. Kotipizza kokeilee ensimmäisenä Suomessa uudelleenkäytettäviä Kamupakin pizzabokseja.

Kesällä 2022 Kotipizzan toteuttama kuluttajakysely uudelleenkäytettävistä noutopakkauksista keräsi lähes 13 500 vastausta. Vastaajista jopa 85 % oli erittäin kiinnostuneita tai kiinnostuneita käyttämään uudelleen käytettävää pizzalaatikkoa, erityisesti ympäristön suojelemiseksi. Kyselyyn vastanneiden pohjalta noin 40 Kotipizza-ketjun kanta-asiakasohjelma Kotijoukkojen jäsentä ympäri Suomea saavat nyt Kamupakin uudelleenkäytettävän pizzaboksin testattavakseen. Kokeilun on määrä alkaa lokakuussa ja se kestää noin kaksi kuukautta.

Jopa 12 000 vapaaehtoisen joukon pohjalta rekrytoitujen testaajien lisäksi uudelleenkäytettävä Kamupakin pizzaboksi tulee kuuden euron panttimaksua vastaan kokeiltavaksi kaikille asiakkaille, jotka ostavat ja hakevat pizzansa Jyväskylän Keljonkeskuksen Kotipizza-ravintolasta. Kamupakin pizzaboksi ei vielä tässä vaiheessa tule saataville verkkokauppatilauksiin.

Pakkausta testanneiden asiakkaiden ja ravintoloiden palautteiden pohjalta tutkitaan mahdollisuutta ottaa uudelleenkäytettävät pizzalaatikot laajempaan käyttöön.

Testattava pakkaus, Kamupakin pizzaboksi, on ruokaturvallinen ja kestää kuumia lämpötiloja, ja se puhdistetaan aina ravintolassa perusteellisesti ennen jokaista käyttökertaa. Kamupakin pizzaboksi on valmistettu kierrätettävistä materiaaleista, ja kun pakkaus poistuu käytöstä, se kierrätetään uusiomuoviksi.

Pizzaboksi on Kamupakille uusi aluevaltaus uudelleenkäytettävien take away -astioiden maailmassa. Kamupakin panttisysteemi ja uudelleenkäytettävät KamuBoksit ja KamuKupit ovat käytössä noin 80 ravintolassa Suomessa. Uudelleenkäytettävän pizzalaatikon testi on osa 4everPack-tutkimushanketta, jossa suomalaiset yritykset etsivät ratkaisuja kuluttajapakkausten uudelleenkäyttöön. Mukana ovat myös Teknologian tutkimuskeskus VTT Oy ja Vaasan yliopisto.

Related Posts

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä