...
...

UPM Biochemicalsin Leunan biokemikaalijalostamo etenee

22.11.2022

Saksi-Anhaltin osavaltion metsäpalvelun eteläinen osasto hallinnoi Leunan lähialueilla noin 21 500 hehtaaria pääasiassa lehtipuumetsää, josta maanantaina toimitettiin ensimmäinen rekka-autollinen pyökkiä UPM Biochemicalsin biokemikaalijalostamoon. Biojalostamossa voidaan nyt aloittaa puunkäsittelyn ja -jalostamisen testaaminen ja rakentaa toimitusketjut ja prosessit puunhankintaan ja logistiikkaan. Puutoimitukset ovat myös osoitus jalostamotyömaan edistymisestä ja uuden liiketoiminnan kehittämisestä.

Kaikki UPM:n uusiutuvien biokemikaalien valmistuksessa käytettävä puu on joko FSC® – tai PEFC™ -sertifioitu. Puu hankitaan lähialueiden pyökkimetsistä, ja se on korjattu luonnon monimuotoisuutta ja ekosysteemejä varjellen. Puu on täysin jäljitettävissä, ja alkuperäketju on kolmansien osapuolten vahvistama.

Vuonna 2020 alkanut UPM:n biokemikaalijalostamon rakennustöissä on tällä hetkellä noin 1 000 työntekijää. Ensimmäiset rakennukset, kuten jalostamon putkistoa kannatteleva valtava metallikehikko, on jo pystytetty.

Jalostamossa valmistettava biomonoetyleeniglykoli, UPM BioPura™, on pohjamateriaali erilaisissa teollisuustuotteissa ja kulutustavaroissa, kuten PET-muovipulloissa, pakkausmateriaaleissa, polyesteritekstiileissä sekä moottorien ja akkujen jäähdytysnesteissä. Muita glykoleja käytetään myös puhdistus- ja jäänpoistoaineissa, hajusteissa ja kosmetiikassa. Puupohjaiset uusiutuvat UPM BioMotion™ toiminnalliset täyteaineet ovat täysin uusi, kestävän kehityksen mukainen vaihtoehto hiilimustalle ja saostuneelle piidioksidille erilaisissa kumin käyttökohteissa, kuten renkaissa, letkuissa, kumilattioissa ja monissa muissa kumisovelluksissa.

Related Posts

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä