...
...

Leipäpussit korissa

Tutkimus: Kotitalouksissa heitetään vuosi vuodelta vähemmän leipää roskiin

06.05.2020

Vaasanin uusi kyselytutkimus kertoo, että kotitalouksissa syntyvä leipähävikki on kuluttajien oman arvion mukaan vähentynyt jo toisena vuonna peräkkäin. Muutos on merkittävä, sillä leipä on vihannesten ja hedelmien ohella yksi yleisimpiä roskiin päätyviä ruokia. Viimeisen vuoden aikana myös kokonaisruokahävikki saatiin kotona paremmin hallintaan.

Leivän roskiin heittäminen kotitalouksissa on jälleen vähentynyt. Vaasanin tuoreimmassa ruokahävikkikyselyssä enää 16 prosenttia ilmoitti heittävänsä leipää roskiin vähintään viikoittain, kun reilu vuosi takaperin samaa sanoi joka viides vastaaja (20 %) ja vuosi sitä ennen hieman yli joka neljäs vastaaja (26 %).

Vaasanin ruokahävikkikyselystä käy ilmi, että viimeisen vuoden aikana myös muuta ruokahävikkiä on onnistuttu vähentämään, kun se aiempina vuosina oli pysynyt samalla tasolla. Tänä vuonna reilu kolmannes (38 %) kertoi heittävänsä ruokaa roskiin vähintään viikoittain, kun vuosina 2017 ja 2018 vastaava luku oli 45 %.

Pakkaus torjuu tehokkaasti niin leipä- kuin muutakin ruokahävikkiä. Kirjoitimme Pakkaus-lehden numerossa 2/2020 Vaasan Oy:n teettämästä tutkimuksesta, jossa  kartoitettiin kuluttajien asenteita leipäpakkauksia kohtaan. – Selvisi, että kuluttajat ovat kiinnostuneita paitsi tuotteiden, myös pakkausten ympäristövaikutuksista, sanoi Erik Mansner Vaasanin emoyhtiö Lantmännenilta.

Lue koko juttu

Related Posts

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä