...
...

Tulppaanit paperikääreisiin, yrtit paperiruukkuihin

16.02.2021

Lidl vähentää muovia yhdessä tulppaanien, yrttien ja salaattien kotimaisten kasvattajien kanssa. Kaikki Lidleissä myytävät ruukkuyrtit rucolaa lukuun ottamatta kasvatetaan ja myydään paperiruukussa. Myös yli puolet salaateista on paperiruukuissa. Kesään mennessä loputkin muoviruukut aiotaan korvatta paperisilla.

Muoviruukkujen käyttö vähenee muutoksen myötä vuositasolla miljoonia kappaleita. Ruukuista luovutaan myös kaupassa leikattuna, ilman juuripaakkua myytävien salaattien tuotantovaiheessa. Muovin määrä vähenee noin 30 tonnia

Yhdeksän ja 15 kappaleen tulppaanikimppujen muovikääreet ovat vaihtuneet paperisiin.

– Turhan muovin paikantaminen ja korvaaminen on jatkuvasti asialistalla, kun keskustelemme hedelmien ja vihannesten ja kukkien toimittajien kanssa. Sekä meillä että tuottajilla on halu kehittää korvaavia pakkausvaihtoehtoja, vihannesten ja kukkien ostosta Lidlissä vastaava Arttu Syrjänen kertoo yrityksen tiedotteessa.

Tulppaanien kääreissä muovia säästyy Lidlin mukaan neljä tonnia eli yhteensä uudistukset vähentävät Lidlin pakkausmuovin käyttöä 34 tonnilla.

Lidlin Pakkaustarinoita 2021- kilpailussa etsitään oivaltavia pakkausratkaisuja.

– Lidl kutsuu Pakkaustarinoita 2021 -kilpailuun kaikki yritykset ja korkeakoulujen opiskelijaryhmät, joita kiinnostaa vähentää ylimääräistä muovia, parantaa pakkausten kierrätettävyyttä ja luoda jotakin uutta.

Lisätietoja kilpailusta: Pakkaustarinoita 2021 -kilpailu

Related Posts

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä