...
...

Muttin järjestämän taidekilpailun voitti forssalainen Jasmin Nikkanen, jonka valmistama kaulakoru kuvaa suomalaista puuta. Materiaalina on käytetty tomattipyretuubia. Kuva: Mutti.

Tomaattisäilykepakkauksen uusi elämä

23.11.2021

Tomaateista tunnettu italialainen perheyritys Mutti haastoi suomalaiset taidekoulut ideoimaan käytetyistä alumiinituubeista, tölkeistä ja lasipurkeista taidetta. Viime keväänä järjestettyyn kilpailuun osallistui 50 innovatiivista teosta, joista kahdeksan parasta on nyt 3D-mallinnettu virtuaaliseen taidegalleriaan kaikkien ihasteltavaksi. Taidegallerian teoksiin voi tutustua osoitteessa https://www.muttivirtualartexhibition.com/

Kilpailun voitti 16-vuotias Jasmin Nikkanen Forssan Kuvataidekoulusta. Hän käytti teoksensa materiaalina metallista tomaattipyretuubia, joka muutoin löytäisi tiensä metallinkeräysastiaan. Nikkasen käsissä metallituubi sai uuden elämän upeana kaulakoruna, johon inspiraatio tuli suomalaisista puista ja metsästä.

Kilpailussa kunniamaininnan sai Savoniassa opiskelevien Ada Rantasen ja Carin Salon kaunis hiuspanta. Mutti-pakkauksista valmistettu panta sai inspiraationsa suomalaisesta juhannusperinteestä. Pannassa on muun muassa Mutti-tölkeistä ja lasipullosta valmistettuja kukkia.

Italiassa tiedetään, että suomalaiset ovat luovia ja innovatiivisia. Olemme tunnettuja myös siitä, että arvostamme ja kunnioitamme luontoamme. Juuri siksi Mutti halusi haastaa juuri suomalaiset kuvataidekoulut luomaan kierrätystaidetta. Keittiömestari, ravintoloitsija ja Muttin brändilähettiläänä Suomessa toimiva Henri Alén oli mukana kannustamassa kuvataidekouluja tähän haasteeseen.

– Kotona kierrättäminen on yksi helpoimmista keinoista pitää huolta luonnosta ja lähiympäristöstä. Kaikki Muttin tomaattisäilykepakkaukset ovat sataprosenttisesti kierrätettäviä. Mutti-pakkausten valmistuksessakin käytetään kierrätysmateriaaleja. Tällä hetkellä jo 76 prosenttia Muttin säilyketölkeistä on valmistettu kierrätysmetallista, Alén kertoo.

Suomalaiset kierrättävät 9. eniten pakkausjätettä Euroopassa. Meillä pakkausjätteestä kierrätetään 71 prosenttia. Euroopan parhaat kierrättäjät ovat Belgiassa, jossa kierrätetään 84 prosenttia pakkauksista.

Related Posts

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä