...
...

Toimiva pussi lisää biojätteen kierrättämisintoa

09.11.2020

Perinteisiä suursäkkejä teollisuuskäyttöön toimittava Jubilo Packaging on saanut rinnalleen parin viimeisen vuoden aikana toisenlaista liiketoimintaa – Jubilo Paper tarjoaa paperisia veden- ja rasvankestäviä biojätteen kierrätyspusseja. Tehokas ja ympäristöystävällinen kokonaisvaltainen ratkaisu biojätteen kierrätykseen on kehitetty yrityksessä yhdessä konsulttiyhtiö PBI Research Insituten kanssa.

– Lisäksi kehitimme kokonaisratkaisun, joka tekee lajittelusta helpompaa, kertoo Jubilo Oy:n tuotekehityksestä ja myynnistä vastaava Viktor Stenmark.

Paperisten, täysin muovittomien ja märkälujien biojätepussien raaka-aine on kehitetty varta vasten biojätettä varten. Lisäksi Jubilossa innovoitiin teline biojätepusseille. Ilmavaan telineeseen sijoitettu biojätepussi hajottaa biojätteen aerobisesti eli jäte kuivuu sen sijaan että se mädäntyisi. Menetelmä vähentää hajuja ja esimerkiksi kärpäsiä.
– Ilman kiertäessä biojäteastiassa jäte ei ala mädäntyä pussissa. Kun mätänemistä ei tapahdu, pysyvät myös banaanikärpäset poissa. Kuivempi biojäte on myös kevyempää kuljettaa, Stenmark selvittää.

Lue koko Pakkaus-lehden juttu

Related Posts

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä