...
...

Tiekartat ohjaavat pakkauskehitystä

15.09.2021

HKScanin strategiassa vastuullisuudella on valtava merkitys. Tavoitteena on saavuttaa oman tuotannon hiilineutraalius vuonna 2025 ja koko ketjun osalta siihen olisi tarkoitus päästä 2040. Miten strategiaa pitää lähteä haukkaamaan, jotta tavoitteet saavutetaan, HKScanin pakkauskehitysjohtaja Hanna Lehtonen?
– Jokaisessa toimintamaassa on laadittu omat tiekartat. Eri maissa on katsottu, millaisia tuotteita ja pakkauksia on eniten ja mitä niiden pakkauksille on tehtävissä. Nykyhetken tarkastelusta johdetaan tavoitteet, hän kertoo.

Kaksi seuraavaa vuotta yrityksessä on tarkoitus rakentaa teknistä kyvykkyyttä, tarkastella markkinoiden materiaalitarjontaa ja tehdä testejä linjoilla tuotteiden kanssa. – Uskomme, että parin vuoden sisällä valikoimaa on tullut lisää. Testaamme uusia materiaaleja, rakenteita ja ratkaisuja.

Maailma on kuitenkin haastava. Jos nyt tavoitellaan vain sellaisten pakkausten käyttöönottoa, jotka tällä hetkellä ovat esimerkiksi kierrätyskelpoisia, jää varsinainen kehitystyö tekemättä.
– Kokonaisuutta on tuupattava eteenpäin niin, että pienikin parannus on askel oikeaan suuntaan. Kerralla hommaa ei voi ratkaista, on valittava pieniä oikeansuuntaisia askelia ja hankittava kokemusta. Ilman kokemuksia asioita on vaikea isossa mittakaavassa monistaa.

Lue Hanna Lehtosen haastattelu Pakkaus-lehdestä 5-6/2021 tai Pakkausyhdistyksen verkkosivuilta.

Related Posts

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä