...
...

Kuva: Löfbergs

Tavoitteena täysin jätteetön tuotanto

15.12.2020

Löfbergsin uudessa kestävyysraportissa on selostettu yhtiön kestävyystyötä toimintavuonna 2019–2020. Kotimaassa muun muassa siirrytään vähemmän energiaa kuluttaviin ratkaisuihin sekä käytetään uusiutuvaa energiaa ja ympäristöystävällisempiä pakkauksia.

– Olemme pienentäneet ilmastovaikutuksiamme 52 prosentilla vuodesta 2005 lähtien. Käytämme vihreää tuulisähköä sekä maa- ja kaukolämpöä, mutta kahvin paahdossa tarvitsemme edelleen jonkin verran fossiilista nestekaasua. Olemme löytäneet tiiviissä yhteistyössä erään toimittajamme kanssa ratkaisun, jonka ansiosta voimme ennen pitkää siirtyä kokonaan uusiutuvan energian käyttöön, kertoo Löfbergsin laatu- ja kestävyysjohtaja Eva Eriksson.

Löfbergs raportoi edistymisestä myös pakkauspuolella. Tavoitteen mukaan kaikkien pakkausten tulisi olla kierrätettäviä ja uusiutuvista tai kierrätetyistä materiaaleista valmistettuja vuoteen 2030 mennessä. Kasvipohjaisten pakkausmateriaalien osuus kasvoi vuoden mittaan 73 prosenttiin.

Kahviyhtiöllä on näköpiirissään myös uusi tavoite: siirtyminen täysin jätteettömään kiertotalouteen.

– Aiomme uudistaa toimintamme kokonaan. Ilmastonmuutos ja luonnonvarojen tuhlaaminen uhkaavat globaalia kahvialaa viljelijöistä kuluttajiin. Meidän on muutettava asennettamme kahviin ja hyödynnettävä luonnonvarat täysimääräisesti koko arvoketjussa. Näin viljelijät voivat saada uusia tulonlähteitä, ja myös kuluttaja saa hyödynnettyä koko kahvikupillisen entistä paremmin. Samalla kahvin ilmasto- ja ympäristövaikutukset pienenevät, Eva Eriksson sanoo.

Osana tätä työtä Löfbergs on käynnistänyt Circular Coffee Community -hankkeen, johon yhtiö kutsuu mukaan kuluttajia, yrityksiä ja muita toimijoita etsimään yhdessä ratkaisuja kiertotalouden ja jätteettömyyden edistämiseksi kahvialalla.

Related Posts

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä