...
...

Kuormankantajat-neuvottelukunnassa jäseninä olevat lavayritykset sitoutuvat sopimuksella kestävien toimintatapojen edistämiseen. Lavayritysten edellytetään toteuttavan omavalvontaa ohjeiden mukaisesti.

Tavoitteena puulavojen tehokas ja kestävä käyttö

23.10.2020

Yhteisen toimialaliiton Kuormankantajat-neuvottelukunta on hyväksynyt puisten kuljetuspakkausten yhteisen toimintatavan Puupakkausjärjestelmä 2020. Toimintatavan tavoitteena on puisten kuljetuspakkausten kestävä käyttö ja hallinnointi.

Puupakkausjärjestelmä otetaan käyttöön kuluvan vuoden aikana. Se tuottaa tietoa puupakkausten käytöstä, kierrosta ja vastuullisista toimintaperiaatteista. Järjestelmän päämääränä on optimoida tarvittava puupakkauskanta ja niistä aiheutuvat kustannukset sekä kohdistaa kustannukset oikeudenmukaisesti aiheuttamisperiaatteella. Se huomioi ympäristölainsäädännön vaatimukset.

Kuormankantajat-neuvottelukunnassa jäseninä olevat lavayritykset sitoutuvat sopimuksella kestävien toimintatapojen edistämiseen. Lavayritysten edellytetään toteuttavan omavalvontaa ohjeiden mukaisesti sekä niitä valvotaan säännöllisillä auditoinneilla. Yritykset saavat vastuullisesta toimintatavastaan käyttöönsä Puupakkaus­järjestelmään liittyvän vastuullisuuslogon. Logon käyttöoikeus edellyttää auditointien suorittamista. Logo on suojattu tavaramerkillä.

Vastuullinen toimintatapa kuormalavojen käytössä edellyttää myös muilta toimijoilta, kuten pakkaavalta teollisuudelta ja kaupalta, yhteistyötä ja sitoutumista vastuullisiin toimintatapoihin, muun muassa standardilavojen käyttöä ja huolehtimaan laadusta. Parhaimmillaan vastuulliset yritykset hankkivat lavat aina vastuullisuustavoitteisiin sitoutuneilta toimijoilta, edistävät lavojen kierrätystä mm. lavojen lajitelulla ja huolellisella säilyttämisellä sekä hoitavat tehokkaasti palautuslogistiikan.

Lue lisää Ringin verkkolehdestä

 

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä