...
...

Kuva: Mostphotos

Take away -ruoan ympäristökuormitusta vähennetään

19.03.2021

Tampereen ammattikorkeakoulun RUOKO-hanke kehittää toimivia pakkaus- ja kierrätysratkaisuja laajalla yhteistyöllä. Tavoitteena on vähentää take away -ruoan ympäristökuormitusta.

Pirkanmaalla käynnistyy EU-rahoitteinen hanke, jonka avulla vähennetään noutoruoan ympäristökuormitusta. Tampereen ammattikorkeakoulun RUOKO-hanke kehittää toimivia pakkaus- ja kierrätysratkaisuja laajalla yhteistyöllä.

Hankkeessa on mukana ravintoloita, kuljetus-, pakkaus- ja IT-alan yrityksiä. Näin tuetaan monipuolisesti yritysten mahdollisuuksia turvata ja kehittää liiketoimintaansa koronakriisin aiheuttamassa tilanteessa.

Tavoitteena on saada mukaan yrityksiä seuraavien kuntien alueella: Tampere, Nokia, Ikaalinen, Lempäälä, Pirkkala, Valkeakoski, Ylöjärvi, Sastamala ja Virrat.

Maakuntahallitus suuntasi Tampereen ammattikorkeakoulu Oy:n RUOKO-hankkeelle Euroopan aluekehitysrahastosta ja valtion rahoituksena yhteensä 135 120 euroa. Hankkeen jatkorahoitukseen varaudutaan vuonna 2023. Hankkeen osatoteuttaja on Tampereen korkeakoulusäätiö.

Vuoden 2023 elokuun loppuun kestävä hanke tukee maakuntaohjelman ja älykkään erikoistumisen strategian tavoitteita. Tavoitteiden mukaisesti korkeakouluissa olevaa osaamista kanavoidaan alueen yrityksiin ja vähähiilisyyttä edistetään liiketoiminnallisena kilpailuetuna. Näin saadaan aikaan ympäristöhyötyjä.

Related Posts

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä