...
...

Syömävalmiin ruuan annospakkaukset testissä

01.10.2021

Kertakäyttöisten annospakkausten kulutus on ollut viime vuosina kasvussa muun muassa päivittäistavarakaupassa myytävien valmiiden ruoka-annosten suosion kasvun myötä. Myös koronapandemia on lisännyt erillispakkaamista. Pakkaus-lehti testasi valmiita ruoka-annospakkauksia, jotka voi napata suoraan kaupan hyllystä ja sisällön syödä sellaisenaan, ilman lämmitystä.

Juuri testin mukaisten muovisten annospakkausten kulutusta on tavoitteena vähentää esimerkiksi Green Deal -sopimuksella. Sopimusluonnoksessa oletetaan, että koronan aiheuttama muutos ihmisten kulutuskäyttäytymisessä vahvistaa jo aiemmin alkanutta kasvutrendiä. Kuluttajien mielestä tämäntyyppiset annospakkaukset ovat käteviä ja niitä kulutetaan koko ajan enemmän. Sitä ei kuitenkaan käy kieltäminen, että niiden aiheuttama roskaaminen ja muut haitalliset ympäristövaikutukset ovat lisääntyneet, ja siksi tällaisia sopimuksia ollaan tekemässä.

Testissämme tuli hyvin esiin se, millaista tasapainottelua pakkausvalintojen tekeminen on. Yhdessä lounassalaatissa testiryhmä kritisoi haarukan pakkaamista moninkertaiseen muoviin ja mietti, olisiko yhden kerroksen muovikalvoa voinut jättää pois. Toisessa annoksessa kritiikki puolestaan kohdistui siihen, että pakkauksen haarukka oli uponnut salaattiin.

Kaikki pakkaukset kuitenkin suojasivat tuotetta eli täyttivät pakkauksen perustehtävän oikein hyvin. Koko artikkeli on luettavissa Pakkausyhdistyksen sivuilla.

Related Posts

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä