...
...

Pa-Hu kehitti Suunnolle oman mustan aaltopahvin. Suunnolle tehdään jo lähes kolmeakymmentä pakkauskokonaisuutta. Kuva: Pa-Hu.

Suunto sai pakkauksiin oman materiaalin

23.05.2019

Suunnon brändiväri on musta, eikä läpivärjättyä mustaa aaltopahvia valmistettu Suomessa. Pa-Hu kehitti Suunnolle oman mustan aaltopahvin. Uusittuihin pakkauksiin on kehitetty uusia ratkaisuja pakkaus kerrallaan.

Suunto tunnetaan urheilukelloistaan. Kun Suunnon pakkaustoimittaja siirsi tuotantonsa pois Suomesta, yritys halusi löytää uuden kotimaisen kumppanin. Haussa oli luotettava pakkausvalmistaja, joka huolehtisi koko tuotantoketjusta aina varastointiin ja logistiikkaan asti. Uusien pakkausten piti heijastaa Suunnon innovatiivista brändiä ja tiukkoja laatuvaatimuksia. Valmistajaksi valittiin Pa-Hu.

”Valmistamme tuotteita, joiden kanssa asiakkaamme kiipevät vuorille ja sukeltavat meren syvyyksiin. Tuotteisiimme pitää voida luottaa. Sama koskee pakkauksiamme – niiden pitää antaa lupaus laadusta, varmuudesta ja huolellisesta työstä”, sanoo teollinen muotoilija Timo Halko Suunto Oy:stä.

Pa-Hu kehitti Suunnolle oman mustan aaltopahvin, jossa neljäs, laminoitu kerros kaseerataan kolmikerroksisen rungon päälle. Ylivedetty pintakerros viimeistelee pahvin korkean laadun. Pakkaukset suunnitellaan tiiviissä yhteistyössä Suunnon kanssa.

”PaHun suunnittelijat ottavat ideoistani kopin ja lähtevät rohkeasti kehittämään uutta. Yhdessä olemme luoneet ratkaisuja, joita kellään muulla ei ole aikaisemmin ollut”, Halko sanoo.

Pa-Hun ratkaisut ovat tuoneet Suunnolle suuria säästöjä. Suunnon kaupintavarastoa täydennetään nyt reaaliaikaisen tarpeen mukaan Pa-Hun välivarastosta, mikä on pudottanut pakkausten varastoarvoa. Myös vientirahtikustannukset ovat laskeneet, kun Pa-Hun asiantuntijat huomasivat mahdollisuuden pienentää vientikolleja.

Pa-Hu valmistaa Suunnolle jo lähes kolmeakymmentä pakkauskokonaisuutta, ja kuljetuslaatikoita myöten kaikki aaltopahvi tulee Veikkolasta. Kun yksi kumppani huolehtii kaikista pakkaustarpeista, pakkaamista voidaan kehittää kokonaisvaltaisesti. Uusia ratkaisuja luodaan pakkaus kerrallaan, eikä yhteiselle kehitystyölle näy loppua.

Related Posts

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä