...
...

Suomen Uusiomuovi kierrättää pian muitakin pakkausmateriaaleja

09.05.2022

Jätelain muutoksen myötä pakkausten tuottajayhteisön toimialan on katettava kaikki pakkausmateriaalit. Suomen Uusiomuovi Oy on yhtiökokouksessaan päättänyt muuttaa yhtiöjärjestystään uuden lain mukaisesti. Suomen Uusiomuovi jatkaa tulevaisuudessa itsenäisenä tuottajavastuuyhtiönä, joka kattaa kaikki pakkausmateriaalit.

– Tämä on hyvä uutinen koko Suomen kierrätystaloudelle. Meidän tavoitteena on kaikkien pakkausmateriaalien keräysasteen nostaminen ja kierrätysasteen kasvattaminen. Tärkeää on myös se, että voimme tulevaisuudessakin turvata kierrätysmateriaalin saatavuuden suomalaisille pakkausvalmistajille, jatkaa Suomen Uusiomuovin toimitusjohtaja Mika Surakka.

Pakkaustuottajayhteisöt tekevät jatkossakin yhteistyötä ekopisteiden, kiinteistökeräyksen ja terminaalien suhteen. Ainoastaan varsinaiset kierrätystoimet ovat erilliset tuottajayhteisöillä.

– Suomen Uusiomuovi haluaa tehdä tiivistä yhteistyötä kilpailevien tuottajayhteisöjen kanssa, jotta vältämme turhat, kustannuksia kasvattavat, päällekkäiset toiminnot, Surakka korostaa.

Related Posts

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä