Suomen Arlalle ekologisia maitopurkkeja

Teksti:Redaktionen
JULKAISTU: 2017-10-03
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Suomen Arlan luomumaidot pakataan nyt sataprosenttisesti uusiutuvista materiaaleista valmistettuihin maitopurkkeihin. Pakkaukset otettiin jo aiemmin käyttöön Ruotsissa.

Arla luomumaitojen pakkaus valmistetaan sataprosenttisesti uusiutuvista materiaaleista. Pakkaus on uusiutuvaa puukuitua ja sen päällystyksessä on käytetty uusiutuvista raaka-ainelähteistä valmistettua muovia. Uudenlaisten valmistusratkaisujen ansioista Arlan luomumaitojen pakkaus jättää 33 prosenttia aikaisempaa pienemmän hiilijalanjäljen.

Ekologisen pakkausmateriaalin ovat kehittäneet yhteistyössä Elopak ja Stora Enso. Ruotsin Arla otti sen käyttöön jo aiemmin.

”Luomumaitojen uusi pakkaus on todistettavasti ekologinen innovaatio, joka säästää ympäristöä. Maito on Suomessa käytetyimpiä luomutuotteita, joten olemme iloisia voidessamme tarjota kuluttajille ympäristön kannalta paremman pakkausvaihtoehdon”, sanoo tuoteryhmäpäällikkö Sanna Heikfolk Arlalta.

Maidon säilyvyyden kannalta ruskea nestepakkauskartonki on Arlan mukaan yhtä hyvä valinta kuin valkaistu pakkauskin. Se suojaa maitoa valolta jopa valkaistua pakkausta paremmin. Vaikka pakkaus on 4,8 % aikaisempaa kevyempi, sen käyttöominaisuudet ovat yhtä hyvät kuin ennenkin. Uusi pakkaus voidaan kierrättää samalla tavalla kuin perinteinen maitopakkaus.

Myöhemmin uudet pakkaukset saatetaan ottaa käyttöön valikoidusti myös Arlan muissa maitotuotteissa.
 

 

 

Jatka lukemista

Raisiolle uusi toimitusjohtaja kesäkuussa

Raisio Oyj:n hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi kauppatieteiden maisteri Pasi Flinkmanin. Hän aloittaa Raisio Oyj:n toimitusjohtajana 15.6.2024. Flinkman siirtyy Raisioon Orkla Suomen toimitusjohtajan tehtävästä.
Finland

Pakkaus- ja printtimessuilla vilkasta

Pakkausalan ja graafisen teollisuuden ammattitapahtuma keräsi runsaasti kävijöitä Helsingin Messukeskukseen 13.-14.3.2023. PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic 2024 -tapahtuman kävijämäärä nousi edellisestä kerrasta 36 % ja oli 4 387.
stora

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

UPM investoi uuden sukupolven biokemikaaleihin

UPM käynnistää merkittävän kasvuhankkeen biokemikaaleissa ja investoi biojalostamoon Leunassa, Saksassa. Biojalostamo tuottaa sataprosenttisesti puupohjaisia biokemikaaleja, jotka mahdollistavat siirtymän fossiilisten raaka-aineiden käytöstä kestävämpiin vaihtoehtoihin useissa kuluttajalähtöisissä lopputuotteissa, kuten pakkauksissa.
upm-biokemikaalit-rakeet

Uusimmat uutiset

Metsä Boardin taivekartonkikone on nyt Euroopan suurin

Metsä Groupiin kuuluva Metsä Board vihki 11. huhtikuuta käyttöön uudistetun taivekartonkikoneen Ruotsin Husumissa.
Ribbon-has-been-cutx

Kp lanseerasi ensimmäisen sataprosenttisesti kierrätetyn muovisen elintarvikerasian

Klöckner Pentaplast (kp) ilmoittaa saavuttaneensa tärkeän virstanpylvään elintarvikepakkausteollisuudessa. Se esitteli ensimmäiset elintarvikerasiat, jotka on tehty pelkästään kierrätetystä PET:stä (rPET), joka on valmistettu pakkauksista.
KP-trayx

Nuoret aikuiset ovat kiinnostuneempia ympäristöystävällisistä pakkauksista

Muovipakkausjättiläisen ALPLA:n "2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey” -tutkimuksen mukaan nuoremmat (18-34-vuotiaat) priorisoivat ympäristöystävällisiä pakkausratkaisuja.
alplax

Tekniikkaa ja nörtteilyä Gallin kanssa Scanpackin lavalla

Hän on nörtti. Hän on asiantuntija, jolla on valtavasti energiaa ja jolla nauru on aina lähellä.
Evelina Galli