Suomalaisyritykselle miljoonarahoitus joen puhdistukseen Indonesiassa

09.09.2020

Suomalainen ympäristöteknologian start-up -yhtiö Riverrecycle Oy yhteistyökumppaneineen on saanut 1 miljoonan US dollarin arvoisen rahoituksen pilottiprojektilleen, jonka tarkoitus on kehittää kestävä toimintamalli jokien puhdistamiselle Citarum-joella Indonesiassa. Rahoitus saadaan Benioff Ocean Initiativelta ja Coca Cola Foundation-säätiöltä.

Riverrecycle Oy toteuttaa joenpuhdistusprojektinsa yhteistyökumppaninsa Greeneration Foundation-säätiön kanssa. Projektin tarkoitus on nostaa joesta siinä kelluvaa muoviroskaa ja muuntaa se korkealaatuiseksi polttoöljyksi. Muovinkeräysprojektin yhteydessä toteutetaan kampanja, jonka tarkoituksena on tehostaa jätekäsittelyn tapoja paikallisesti ja näin välttää muovin kulkeutumista jokeen. Projektissa Riverrecycle pyrkii luomaan taloudellisesti kestävän toimintamallin, jolla on myös tehokas ympäristöä parantava vaikutus.

– Ratkaisumallimme ei pelkästään puhdista jokia niissä olevasta muoviroskasta, vaan myös rakentaa taloudellisesti kestävän jätehuollon mekanismin sinne missä sitä tarvitaan. Tämä on yksi niistä monista osasista, joita tarvitaan maailman muoviongelman ratkaisuun ja vie meidät askelen verran lähemmäksi tilannetta, jossa muovijäte voidaan muuttaa energian tuotantotekijäksi, sanoo Anssi Mikola, Riverrecycle Oy:n toimitusjohtaja ja perustaja.

Joen pinnalla kelluvan muoviroskan poistamista varten projektin tarkoitus on asentaa laite, joka kerää ja ohjaa muovin automaattiselle keräyspisteelle, jossa se nostetaan pois joesta. Puhdistuslaite on Riverrecycle Oy:n kehittämä, ja sen valmistaa suomalainen Lamor Oy. Laite pystyy keräämään 70-200 tonnia muovijätettä päivässä. Tarkoitus on testata muoviroskan muuntamista pyrolyysiprosessin avulla korkeatasoiseksi polttoöljyksi. Kierrätettävät ainekset lähetetään eteenpäin, ja orgaaninen jäte kompostoidaan. Vaihtoehtoisia jätteenkäsittelytapoja tutkitaan projektin kuluessa.

Projektissa kokeillaan Riverrecyclen teknologiaa ensimmäistä kertaa. Toteutuessaan projekti on ensimmäinen askel Riverrecyclen strategiassa kehittää joenpuhdistuksesta ilmainen palvelu paikallisille kunnille ja kaupungeille.

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä