...
...

Stora Enson Imatran tehtaiden puunkäsittelyn uudistus valmistui 

07.11.2022

Stora Enso investoi 80 miljoonaa euroa Imatran tehtaiden puunkäsittelyn keskittämiseen ja nykyaikaistamiseen. Toimet parantavat yhtiön tiedotteen mukaan korkealuokkaisen pakkauskartongin tuotantokykyä. Investointi vähentää myös prosessin vedenkulutusta ja pienentää ympäristövaikutuksia. Projekti aloitettiin vuoden 2021 ensimmäisen neljänneksen aikana ja se valmistui vuoden 2022 kolmannella neljänneksellä.

Imatran tehtaiden puunkäsittelyn uusinta valmistui aikataulussa. Jatkossa puut kuoritaan ja haketetaan keskitetysti Kaukopään tehtaan kolmella kuorintalinjalla. Projektiin kuului kolmannen kuorintalinjaston asentaminen, puuhakkeen käsittely- ja varastointijärjestelmien parantaminen sekä muutoksia nykyisen puunkäsittelyalueen infrastruktuuriin. Keskitetty ja nykyaikaisempi puunkäsittely parantaa prosessin vakautta ja tehokkuutta.

Investointi vähentää puun käsittelyyn kuluvaa vesimäärää merkittävästi. Veden käyttö vähenee vanhaan kuorimalinjaan ja samaan puumäärään verrattuna 85 prosenttia, mikä tarkoittaa vuodessa 500 miljoonaa litraa vähemmän vettä. Lisäksi Tainionkosken tehtaan melutaso pienenee puunkäsittelyn päättyessä siellä.

Related Posts

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä