...
...

Uusi kuppikartonki mahdollistaa täysin muovittomat kartonkikupit. Kuva: Stora Enso.

Stora Ensolta PE-muoviton kartonkikuppi

15.05.2019

Stora Enso tuo markkinoille kartonkikuppeihin tarkoitetun uusiutuvan kartongin Cupforma Natura SoloTM by Stora Enso. Innovatiivinen materiaali sopii kuuma- ja kylmäjuomakuppeihin sekä jäätelöpakkauksiin. Siinä ei ole lainkaan perinteisiä muovipäällystekerroksia, joten kaikki kuitu saadaan talteen kierrätysprosessissa.

”Näemme pikaruokapakkausten markkinoilla vahvaa kysyntää ympäristöystävällisille ratkaisuille. Kuluttajat vaativat helppoutta, mutta sen pitää olla myös vastuullista. Kierrätys pienentää kartonkikupin hiilijalanjäljen puoleen, ja koko arvoketju hyötyy uusiutuviin materiaaleihin liittyvistä innovaatioista. Cupforma Natura Solo on jälleen yksi askel kohti tavoitettamme auttaa asiakkaitamme vähentämään muovin käyttöä ja tehostaa pakkausten kierrätystä pikaruoka-alalla,” sanoo nestepakkauksista ja kotelokartongeista vastaava johtaja Hannu Kasurinen Consumer Board -divisioonasta.

”Asiakkaiden kanssa Euroopassa tekemämme koeajot ovat osoittaneet, että Cupforma Natura Solo toimii jalostuksessa samalla tavoin kuin perinteinen polyeteenipäällystetty kuppikartonki, joten kuppien valmistus ei vaadi uutta teknologiaa. Lisäksi tämä innovatiivinen materiaali lisää käytettyjen kuppien arvoa kierrätyksessä, sillä materiaali hajoaa kierrätysprosessissa siten, että kaikki kuidut saadaan talteen. Olemme ylpeitä voidessamme esitellä Cupforma Natura Solon asiakkaillemme ja tukiessamme näin uusiutuvia ratkaisuja, kiertotaloutta ja pikaruokapakkausten arvoa”, sanoo Stora Enson uusista barrier-ratkaisuista vastaava johtaja Ebba Mannheimer Consumer Board -divisioonasta.

Kaikki Stora Enson Cupforma-kartongit ovat uusiutuvia ja kierrätettäviä ja tarjoavat vähähiilisen vaihtoehdon uusiutumattomille materiaaleille. Stora Enso tarjoaa laajan barrier-valikoiman ja tukea parhaan ratkaisun valinnassa asiakkaan tarpeisiin. Cupforma Natura Solon lisäksi valikoimaan kuuluvat täysin uusiutuva Cupforma Natura PE Green, johon on helppo vaihtaa fossiilipohjaisesta polyeteenistä, sekä teollisesti kompostoituva Cupforma Natura Bio.

 

Related Posts

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä