...
...

Jäätelön voi pakata aaltopahviin. Kuva: Stora Enso

Stora Ensolle hygieniasertifikaatti

01.02.2021

Koronapandemia on lisännyt kiinnostusta pakkaushygieniaan ja tuoteturvallisuuteen entisestään. Tuotekehitys ja painotekniikoiden kehittyminen ovat kasvattaneet aaltopahvin käyttömahdollisuuksia esimerkiksi verkkokaupassa. Stora Enson Lahden ja Kristiinankaupungin tehtaille juuri myönnetty elintarviketurvallisuussertifikaatti mahdollistaa entistä monipuolisemman aaltopahvipakkauksien käytön myös korkeaa hygieniaa vaativien elintarvikkeiden pakkaamisessa.

Pakkaukset suojaavat tuotteita kuljetuksen aikana ja kaupan hyllyllä, ja erityisesti elintarvikkeiden, lääkkeiden ja verkkokaupan pakkauksilta vaaditaan yhä enemmän turvallisuutta ja hygieenisyyttä. Stora Enso valmistaa puukuidusta uusiutuvia aaltopahvipakkauksia, joissa kuljetetaan elintarvikkeita, vihanneksia ja marjoja tiloilta kauppoihin ja kuluttajille.

Stora Enson Lahden ja Kristiinankaupungin tehtaat saivat juuri kansainvälisesti tunnustetun, vaativan FSSC 22000 -elintarviketurvallisuussertifikaatin. Molemmat tehtaat valmistavat korkean tason hygieniaa vaativia pakkauksia. Elintarviketurvallisuuden hallintajärjestelmä laajentaa aaltopahvista valmistettujen pakkausten käyttömahdollisuuksia yhä enemmän myös elintarvikkeisiin, jotka on ennen pakattu esimerkiksi muoviin.

Ruoka- ja juoma-alan yritykset haluavat, että myytävät elintarviketuotteet on pakattu uusiutuviin, laadukkaisiin ja turvallisiin materiaaleihin. Aaltopahvipakkaus on kevyt mutta jämäkkä, joka kestää kuljetusta ja on kierrätettävä. Aaltopahvia voidaan kierrättää jopa seitsemän kertaa.

FSSC 22000 on elintarviketurvallisuuden hallintajärjestelmä, joka perustuu kansainvälisesti tunnustettuun ISO 22000 -standardiin sekä järjestelmään kuuluviin lisävaateisiin. FSSC 22000 -järjestelmän mukaisesti toimimalla Stora Enso parantaa tehtaiden toimintoja entisestään vahvistamalla muun muassa siisteyteen, tuotepuhtauteen, kunnossapitoon ja henkilöstön hygieniaan liittyviä käytänteitä. Sertifikaatti on tunnustus toimivasta järjestelmästä ja halusta sitoutua turvallisten elintarvikepakkausten valmistamiseen.

Related Posts

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä