...
...

Stora Enso on startupien ystävä

09.12.2020

Stora Enso valittiin vuoden 2020 startup-ystävällisimmäksi yritykseksi Suomessa. Yrittäjyys- ja startup-yhteisö Tribe Tampere palkitsi Stora Enson jo toista kertaa ykköspalkinnolla. Stora Enso on viimeisen neljän vuoden aikana käynyt keskusteluja noin 1300 startup-yrityksen kanssa.

Stora Enso on tehnyt jo pitkään yhteistyötä startup-yritysten kanssa ja toimintamalli on hioutunut entisestään. Vuosien startup-yhteistyön tuloksena on syntynyt esimerkiksi innovatiivisia uusiutuvia tuotteita sekä digitaalisia palveluja. Yhteistyöprosessia ideasta kaupalliseksi tuotteeksi on myös tarkennettu.

– Innovaatiot ja liiketoiminnan kehitys tapahtuvat yhteistyössä. Startup-yritykset ovat joustavia ja nopeita sekä reagoivat herkästi uusiin haasteisiin. Yhteistyö heidän kanssaan tuo aivan uusia näkemyksiä, ratkaisuja ja mahdollisuuksia yhtiöllemme, sanoo Antti Vuolli, Stora Enson digitaalisuudesta vastaava johtaja.

Viimeisen vuoden aikana yhtiö on julkaissut startupien kanssa tehtyjä yhteishankkeita ja muun muassa luonut uuden maailmanlaajuisen materiaaliteknologiaan liittyvään startup-kiihdyttämön ja -verkoston.

Startup-ystävällisen yrityksen palkinnosta kilpailivat yli 10 Suomen kovatasoisimmaksi arvioitua suurta yritystä, joiden liikevaihto oli vähintään 10 miljoonaa euroa.

– Stora Enso toimii aktiivisesti kymmenissä teknologiahubeissa. Yhtiö haluaa levittää suurten yritysten joukkoon startup-ystävällistä henkeä kansainvälisesti ja näyttää itse esimerkkiä. Kansainväliset avaukset ja kokonaisvaltainen startup-toiminta toivat kisassa voiton, kommentoi voittajan valintaa Vesa-Matti Ruottinen, Tribe Tampereen valintaraadin puheenjohtaja.

Stora Ensossa on jo kolmatta kertaa käynnissä Accelerator-ohjelma, jossa tehdään yhteistyötä Aalto University Developing Entrepreneurshipin (Aalto ENT), yrityskiihdyttämö Verticalin ja ohjelmaan hakevien startup-yritysten kanssa uusiutuvien tuotteiden kehittämiseksi ja innovoimiseksi. Ohjelmassa yhdistetään yhteistyö startup-yritysten kanssa ja yhtiön oman henkilöstön liikkeenjohdon koulutusohjelma.

Stora Enso on myös ollut perustamassa Combient Foundry -startupohjelmaa muiden Combient-yhtiöiden kanssa. Keväällä 2020 ohjelman toiminta laajeni Kiinaan saakka. Parhaillaan on käynnissä ohjelman seitsemäs kierros, joka keskittyy ruokapakkausten innovaatioihin ja puun käyttötarkoituksen uusiin mahdollisuuksiin rakentamisessa. Kierroksen startup-yhtiöt ovat valintavaiheessa. Combient-verkostoon kuuluu 30 yritystä. Stora Enson strategisena tavoitteena on suurten yritysten startup-yhteistyön edistäminen ympäri maailmaa.

Viimeisimpiä yhteistyön tuloksia ovat esimerkiksi rakennusteollisuuden mittausjärjestelmiin keskittyvän Wiisteen kanssa kehitetty IoT-kosteusanturi rakennusten kosteusvuotojen reaaliaikaiseen havainnointiin sekä mobiilisovellusyritys SnapSupportin kanssa kehitetyt uudet digitaaliset työkalut asiakaspalvelun käyttöön.

Haku seuraavaan yhtiön Combient Foundry -ohjelmaan käynnistyy tammikuussa 2021.

Suomen startup-ystävällisimmän yrityksen palkinnon jakaa Tribe Tampere, joka on Tampereella sijaitseva avoin yrittäjyys- ja startup-yhteisö. Palkinnon avulla tunnistetaan toimenpiteitä, joita erityisesti suuret teollisuusyritykset tekevät startup-yhteistyön edistämiseksi ja parantaakseen innovaatio- ja kilpailukykyään. Suomen startup-ystävällisin yritys palkittiin nyt kolmatta kertaa.

 

Related Posts

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä