...
...

Stora Enso on saanut päätökseen Nymöllan paperitehtaan myynnin Sylvamolle

03.01.2023

Stora Enso on saanut päätökseen yhtiön Ruotsissa sijaitsevan Nymöllan paperitehtaan ja siihen liittyvän omaisuuden myynnin yhdysvaltalaiselle Sylvamolle, joka on maailmanlaajuinen päällystämättömän toimistopaperin valmistaja. Yrityskaupasta ilmoitettiin 15.9.2022, ja se saatiin päätökseen 2.1. 2023 kilpailuviranomaisen hyväksyttyä kaupan. Kaupan yritysarvo on noin 150 miljoonaa euroa.

Nymöllan tehtaan kapasiteetti on 485 000 tonnia päällystämätöntä hienopaperia, ja Multicopy on tehtaan johtava tuotemerkki. Vuoden 2021 lukujen perusteella tehtaan myynnin odotetaan vähentävän Stora Enson vuotuista liikevaihtoa noin 290 miljoonaa euroa. Riippuen tavanomaisista kaupantekohetken ja hankintahinnan tarkennuksista, Stora Enso kirjaa vuoden 2023 ensimmäisellä neljänneksellä IFRS-liiketulokseensa noin 25 miljoonan euron (sisältäen valuuttakurssimuutosten oikaisut) kertaluonteisen myyntitappion vertailukelpoisuuteen vaikuttavana eränä.

Nymöllan tehtaan myynti on osa aikaisemmin ilmoitettua suunnitelmaa myydä neljä Stora Enson viidestä paperitehtaasta. Stora Enso keskittyy strategiansa mukaisesti uusiutuvien tuotteiden pitkän aikavälin kasvupotentiaaliin pakkauksissa, rakentamisen ratkaisuissa ja biomateriaali-innovaatioissa.

Myyntiprosessi Hylten ja Anjalan paperitehtaiden osalta jatkuu ilman sitovaa määräaikaa. Prosessilla ei ole välitöntä vaikutusta Stora Enson paperitehtaiden toimintaan, ja ne jatkavat asiakkaidensa palvelemista.

Related Posts

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä