...
...

Stora Enso myy kuluttajapakkauskartonki- ja metsätoimintonsa Kiinassa

16.12.2022

Stora Enso on käynnistänyt prosessin Kiinan Beihaissa sijaitsevan kuluttajapakkauskartonkitehtaansa mahdollisesta myynnistä. Myyntiin sisältyisivät myös raaka-ainetta Beihain tehtaalle toimittavat metsätoiminnot ympäröivällä alueella. Myyntiprosessi tukee Stora Enson strategiaa keskittyä uusiutuvien tuotteiden pitkän aikavälin kannattavaan kasvuun pakkauksissa, rakentamisen ratkaisuissa ja biomateriaali-innovaatioissa.

Stora Enson strategisena tavoitteena on kasvattaa johtoasemaansa kuitupohjaisten pakkausten markkinoilla. Beihain toimintojen myyminen antaisi Stora Ensolle mahdollisuuden nopeuttaa strategiansa toteuttamista keskittymällä kasvavia maailmanlaajuisia pakkausmarkkinoita palveleviin kustannustehokkaisiin tuotantolaitoksiin, kuten hiljattain ilmoitettuun investointiin Oulussa ja vireillä olevaan De Jong Packaging Groupin ostoon.

Kartonkitehdas ja metsätoiminnot voidaan myydä yhdessä tai erikseen. Stora Enso ei ole sitoutunut määräaikaan, johon mennessä myyntiprosessi on saatava päätökseen. Myyntisuunnitelmalla ei ole välitöntä vaikutusta Stora Enson taloudelliseen tilanteeseen tai Beihain yksikön toimintaan. Beihain yksikkö palvelee edelleen asiakkaitaan.

Stora Enson Beihain tuotantolaitos aloitti toimintansa vuonna 2016. Alueella on moderni mekaanista sellua valmistava tehdas ja Kiinan markkinoita palveleva korkealaatuisia kuluttajapakkauskartonkeja valmistava linja. Vuotuinen tuotantokapasiteetti on 250 000 tonnia mekaanista massaa ja 550 000 tonnia kuluttajapakkauskartonkia. Stora Ensolla on Guangxin alueella myös 70 000 hehtaarin maa-alue. Sen eukalyptusviljelmät perustettiin vuonna 2003 kuidun hankintaa varten. Tehdas työllistää noin 1 000 henkilöä metsätoiminnot mukaan lukien. Stora Enso omistaa noin 80 prosenttia tuotantolaitoksesta ja metsätoiminnoista ja yhtiön paikalliset kumppanit sekä International Finance Corporation (IFC) omistavat loput. Stora Enso tekee yhteistyötä kaikkien sidosryhmien kanssa saadakseen myyntiprosessin päätökseen.

Related Posts

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä