...
...

Stora Enso investoi erikoissellulaatuihin

13.12.2022

Stora Enso vahvistaa investoi 38 miljoonaa euroa valkaisemattoman sellun (UKP) tuotantoon Enocellin tehtaalla Suomessa ja 42 miljoonaa euroa revinnäissellun tuotannon optimointiin Skutsärin tehtaalla Ruotsissa.

Pitkän aikavälin trendit viittaavat siihen, että asiakkaat ja kuluttajat suosivat vähemmän valkaistuja tai kokonaan valkaisemattomia uusiutuvia pakkaustuotteita. Investoinnin jälkeen Enocellin tehdas voi joustavasti tuottaa sekä valkaisematonta että valkaistua pitkäkuitusellua (NBSK). Valkaisukemikaalien käytön vähenemisen ansiosta valkaisemattoman sellutonnin tuotannosta syntyvä hiilijalanjälki tulee olemaan yli 20 % pienempi kuin Enocellin tehtaalla valmistetun valkaistun sellutonnin. Investoinnin arvioidaan valmistuvan vuoden 2024 viimeisellä neljänneksellä.

Stora Enson Enocellin tehtaan vuotuinen kapasiteetti on 630 000 tonnia havu- ja lehtipuusellua. Tehdas työllistää noin 280 henkilöä. Skutskärin tehtaan vuotuinen kapasiteetti on 545 000 tonnia revinnäis-, havu- ja lehtipuusellua. Tehdas työllistää noin 420 henkilöä.

Related Posts

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä