...
...

Biokomposiittirakeista voidaan tehdä mm. kuluttajatuotteita. Kuva: Stora Enso.

Stora Enso investoi biokomposiittirakeisiin

18.03.2019

Stora Enso investoi 12 miljoonaa euroa uuteen biokomposiittirakeiden tuotantolinjaan Hylten tehtaalla Ruotsissa. Materiaalista voidaan tehdä mm. kuormalavoja ja kuluttajatuotteita.

Biokomposiittirakeiden ansiosta iso osa muovista valmistettavien tuotteiden uusiutumattomista materiaaleista voidaan jatkossa korvata uusiutuvalla puumateriaalilla. Tuotannon on määrä alkaa vuoden 2018 ensimmäisen neljänneksen aikana. Tuotantolinjan vuotuinen kapasiteetti on noin 15 000 tonnia. Uudenlainen tuotanto ja tuotantolinja saavuttavat täyden kapasiteetin arviolta 2–3 vuoden kuluttua käynnistymisestä.

”Investointi on osa Stora Enson muutosta uusiutuvien materiaalien yhtiöksi ja osoitus siitä, että meillä on resursseja tarjota innovatiivinen ja kestävä vaihtoehto muoville. Uusi biokomposiittilinja antaa meille erinomaiset mahdollisuudet hyödyntää kasvupotentiaalia, jota ilmaston ja ympäristön kannalta kestävämpien materiaalien kysyntä tuo”, sanoo Stora Enson Wood Products -divisioonan johtaja Jari Suominen.

Puukuitua, polymeerejä ja lisäaineita sisältäviä biokomposiittirakeita voidaan käyttää raaka-aineena puriste- ja ekstruusiotuotannossa. Materiaalista voidaan tehdä tuotteita, jotka on perinteisesti valmistettu kokonaan muovista. Se soveltuu esimerkiksi monenlaisiin kuluttajatuotteisiin (tiskiharjat, kulhot jne.) ja teollisuuden käyttökohteisiin, kuten kuormalavoihin ja lasikuituvahvisteisiin kantaviin rakenteisiin.

Related Posts

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä