...
...

E-kioskien toiminta perustuu RIFD-tekniikkaan ja tietotekniikkaan. Kuva: Stora Enso.

Stora Enso hyödyntää RFID-tarroja kioskikaupassa

14.11.2019

Stora Enso on aloittanut maailmanlaajuisen kumppanuuden digitaalisia palveluja tarjoavan Atoksen kanssa kehittääkseen uusia automatisoituja vähittäiskaupan ratkaisuja ja palveluja. Näiden pohjana on Intelligent Cabinets -konsepti eli RFID -tunnisteteknologiaa hyödyntävät e-kioskit, joista voi ostaa tuotteita älypuhelimella tai maksukortilla.

Kumppanuuden tavoitteena on kehitteillä olevan New Retail as a Service -ratkaisun kaupallistaminen Stora Enson teknologiaa ja Atoksen palvelutuotannon kokemusta ja osaamista hyödyntämällä.

Stora Enson New Retail -ratkaisu yhdistää myymälästä ostamisen ja verkko-ostamisen ja hyödyntää vastuullisia RFID-tunnisteita varastoitujen tuotteiden seuraamisessa ja jäljittämisessä. Paperipohjaiset RFID-tunnisteet ovat muoviton ja kierrätettävä ratkaisu pakkausten tunnistamiseen.

E-kioskin älyvitriinistä ostamiseen tarvitaan vain yhteensopiva maksusovellus tai maksukortti. Maksusovellus veloittaa vitriinistä otetut tuotteet, kun ovi suljetaan. Kauppiaat saavat käyttöönsä myös backend-ratkaisun ostotapahtumien ja täydennystarpeen seuraamiseen.

”Vähittäiskauppa hakee käytännöllisyyttä ja tehokkuutta, ja me puolestamme haluamme kehittää kivijalkakaupan ja verkkokaupan parhaat puolet yhdistäviä innovaatioita. Atos-kumppanuuden kautta pääsemme automatisoidun vähittäiskaupan markkinoille, ja siellä kestävä RFID-teknologiamme voi viedä miehittämättömien myymälöiden kuluttajakokemuksen aivan uudelle tasolle”, sanoo Stora Enson Intelligent Packaging -yksikön johtaja Martin Ros.

Related Posts

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä