...
...

Vehnäjauhoja muistuttavaa Solein-tuotetta tehdään bioprosessissa ilman maataloutta. Kuva: Solar Foods.

Solar Foodsin ihmeruoka kerää rahoitusta

07.10.2019

Suomalaisen startup-yrityksen Solar Foodsin kehittämä Solein kiinnostaa valtavasti mediaa ja rahoittajia. Syyskuussa Solar Foods sai 3,5 miljoonan euron lisärahoituksen neljältä sijoittajalta. Yritys aikoo nyt aloittaa Solein-proteiinin pilottituotannon ja tähtää kaupalliseen toimintaan vuonna 2021.

Uusia investoijia olivat Fazer Group, Holdic Oy ja Turret Oy. Viime vuonna Solar Foodsin rahoituskierrosta johtanut Lifeline Ventures osallistui myös uuteen rahoitukseen. Lifeline Ventures on investoinut myös Sulapac-yritykseen, joka kehittää puukuitupohjaisia pakkauksia.

Fazer on myös tehnyt Solar Foodsin kanssa sopimuksen strategisesta yhteistyöstä Solein-proteiinin tutkimisesta ja kehittämisestä. Solein on Solar Foodsin mukaan hiilineutraali tuote, jota voidaan tuottaa täysin ilman maataloutta. Vehnäjauhoja muistuttavaa tuotetta tehdään bioprosessissa, jossa käytetään vain sähköä, vettä, ravintoaineita ja vitamiineja sekä hiilidioksidia. Prosessi on luonnollinen käymisprosessi, joka muistuttaa hiivan tai maitohappobakteerien tuotantoprosessia.

Soleinin koostumus on 50 % proteiinia, 5-10 % rasvaa ja 20-25 % hiilihydraatteja.

Alun perin tämä konsepti syntyi NASA:n avaruusohjelmassa ja sitä ovat kehittäneet edelleen VTT ja Lappeenrannan teknillinen yliopisto LUT. Vuonna 2018 yrityshautomo ESA pyysi Solar Foodsia tekemään ehdotuksen ruuan tuotannosta avaruusolosuhteissa. Tavoitteena on kehittää luonnollisia proteiinia tuottava järjestelmä Mars-avaruuslennoille.

Related Posts

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä