...
...

Snellman on vaihtamassa kaikki jauhelihapakkauksensa näihin flowpack-pakkauksiin. Kuva: Snellman.

Snellmanin uusi pakkaus säästää muovia

14.05.2019

Snellman lanseeraa toukokuussa ympäristöystävällisemmän ja käytännöllisemmän jauhelihapakkauksen. Uudessa sika-nauta-pakkauksessa on 76 % vähemmän muovia kuin edellisessä pakkauksessa.

Uusi pakkaus on Snellmanin mukaan myös helppokäyttöisempi. Se repäistään auki ja vie vähemmän tilaa roskissa. Entistä ohuempi ja pienempi pakkaus säästää myös tilaa kaupan hyllyssä, kauppakassissa, jääkaapissa ja kuljetuksessa.

Työ uuden pakkauksen parissa aloitettiin lähes kolme vuotta sitten, kun Anders Storsved, Snellmanin lihanjalostuksen hankintapäällikkö, oli yhteydessä materiaalitoimittajiin ja löysi uuden kätevän ratkaisun, flowpackin, jota käytettiin pienemmässä mittakaavassa Englannissa.

”Halusimme vähentää muovin käyttöä tuotannossa. Kotimaan markkinoilla oli jo ennestään erilaisia vaihtoehtoja, mutta me halusimme löytää optimaalisen ratkaisun. Muutama vuosi sitten mediassa ei kiinnitetty huomiota muovin käyttöön samalla tavoin kuin nykyään. Otimme tavoitteeksemme tarjota parhaan mahdollisen jauhelihapakkauksen markkinoille”, kertoo Storsved.

”Jos on tarkoitus vähentää muovia, niin tämä on loistava vaihtoehto. Emme tingi kestävyydestä tai laadusta millään tavoin. Pakkauksen EVOH-kalvo suojaa tuotetta itse asiassa paremmin kuin edeltävä pakkauksemme ja silti muovia kuluu 76 % vähemmän! Sen vuoksi me tilaamme vähemmän pakkausmateriaalia ja säästämme varastokuluissa. Muovia säästyy, koska flowpack on vain ohut, painettu muovikalvo, jossa ei ole etikettiä tai rasiaa. Kymmenen miljoonan rasian kohdalla muovijätettä säästyy noin 130 000 kiloa, Storsved sanoo.

Toistaiseksi tarjolla on sika-nauta-jauhelihaa, mutta kesän jälkeen Snellman tuo markkinoille uusia tuotteita tässä pakkauksessa. Työtä jatketaan asteittain, kunnes kaikki jauheliha voidaan pakata näihin uusiin pakkauksiin.

Related Posts

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä